tisdag 19 augusti 2014

Vad jag tänkt se vecka 34

Chantelle, drabbad av autoimmuna sjukdomen vitiligo.
Tyra Banks är tillbaka med 21:a (!!!) säsongen av America's Next Top  Model och nu har de ju helt givit upp "Top". Av det jag såg i säsongspremiären har absolut ingen chans att bli just det: toppmodell. Men så ligger det inget "uppslag i italienska Vogue" i potten heller.

Tyra har en förkärlek till att inkludera åtminstone en deltagare som är annorlunda på något sätt ("legally blind", lupus, autism, transsexuell är de jag kommer på nu), och i år har en av tjejerna vitiligo, sjukdomen som Michael Jackson gjorde känd, där pigmenteringen i huden försvinner.
 
Precis som förra omgången ingår även killar i mixen och dessutom är Miss J tillbaka. Jag borde ha tröttnat för länge sen, men I'm addicted to crazy.

En ny säsong av Million Dollar Listing: Los Angeles börjar också och bara för några dagar sen läste jag att mäklaren Josh Flaggs 94-åriga farmor (mormor?) Edith gått bort. Hon var en sån cool dam och Josh hängde ofta hos henne i de tidigare säsongerna. Jag antar att tv-kanalen Bravo kommer dedicera första avsnittet till henne. En som kommer fattas mig också: Madison, som hoppat av serien. Buhu.

Ah, jag får inte heller glömma att brittiska thrillerserien Intruders sätter igång på lördag. Övernaturliga grejer med favoriten John Simm minsann. Måste ju kollas in.

Den åttonde säsongen av Doctor Who startar också, på lördag, för er som följer det.

Veckans tv-serier:
Intruders - seriepremiär!
America's Next Top Model
- säsongsstart!
Million Dollar Listing: Los Angeles - säsongsstart!
Legends
- första avsnittet var okej, jag gillade Sean Bean, men har svårt för FBI-teamet som leds av Ali Larter. De är liksom _för_ bra och då försvinner trovärdighetskänslan. Men Sean, honom tror jag på.
The Knick - andra avsnittet planade ut lite grann. Tycker kanske att det blir en aning melodramatiskt med sjukhuschefens skulder... men jaja.
Outlander - jag säger inte att det är dåligt, men jag säger inte heller att det är bra. Det är... nånting. Och jag tänker se vidare eftersom jag inte läst böckerna och vill veta hur det fortsätter.
Top Chef Duels - nä, känner inte för't.
The Amazing Race Australia
- har inga favvosar än.
The Great British Bake Off -
här har jag två jag inte gillar så mycket, nämligen *spoiler* Jordan och Kate *spoiler*. De andra är urhärliga än så länge.
The Killing
- men åh, kom igen nu, Anna
Project Runway - yay! *spoiler* Amanda vann igen! Och rätt person åkte, grinollen Hernon. *spoiler*
Face Off - vilken upphämtning, det är vad jag har att säga om vinnaren för förra veckans avsnitt. 
The Strain - fortsätter vara en trea i betyg men nu är jag inne i den och det händer ju grejer!
Utopia - har inte hunnit se, men ser verkligen fram emot den...
Ray Donovan - veckans avsnitt slog nån sorts jobbighetsrekord med *spoiler* den sexuellt anorektiske brorsan när han var på dejt och tog viagran och sen sonen i familjen lade sig med huvudet i hans knä. Då orkade jag tamejfan knappt vara kvar i rummet, åh lordi-lord. *spoiler*
Extant - nu ökar de visningstakten och sänder två avsnitt per vecka. Inte mig emot.
The Amazing Race Canada -
go *spoilers* surfardudes, nu hejar jag på er! *spoilers*
The Leftovers - jävlar i min lilla låda. Den här serien har en helt egen agenda. Total förvirring verkar vara dess mål. Men det är ju så sjukt bra i all sin galenskap. Och okej, nu tror jag att hundfångaren är på rikt, dock *spoiler* att han inte är normal, typ kanske från en annan tid, kanske är en fallen ängel, som han skämtade om, I don't know, men nåt fel är det. Att Patti tog sig av daga var en förlust, tycker jag, jag gillade hennes burdusa stil. Och vad Garvey skulle förstå får nån gärna förklara för mig... *spoiler*    
Naked & Afraid
- tjejen i veckans Himalaya-par drev mig till vansinne. DRICKA VATTNET I INDIEN? YOU FRAKKIN CRAY-CRAY, GF?
Tyrant
- den där syrran som dykt upp, det var ett dåligt manusbeslut.
True Blood
- på söndag går SISTA avsnittet EVAH. Fi fan, vad gött. Jag kan inte fatta att jag investerat min tid i sju hela säsonger av den här vampyrsåpan, men nu ska jag banne mig se klart den.
Rectify - i dag kom beskedet att Rectify får en tredje säsong. Det gläder mig, men låt den inte traggla på i evigheter. 
Keeping Up with the Kardashians
- nej, Kris Jenner, man behöver verkligen inte ha sin mamma hängande över sig när man planerar sitt bröllop. (Säger hon som inte berättade för någon mer än sin högste chef om sitt eget bröllop...)
Masterchef US - har inte hunnit se veckans avsnitt.
Arkiv X (Netflix US) - sex avsnitt in på säsong 4. Det andra, med den inavlade Motorsågsmassaker-familjen, var riktigt, riktigt nasty. Likaså sjätte, med skönhetsopererande häxor och kirurger som går för långt. *rys* Btw, Scully är ursnygg i den här säsongen.   
Comedians In Cars Getting Coffee (comediansincarsgettingcoffee.com)
- sett Jay Leno-avsnittet och ba: jaha.
Archer Vice (Netflix)
- har sett vidare och Pams förhållande till kokain och mat påminner så mycket om min mops beteende. Hehehe.
Trailer Park Boys (Netflix) - ser om säsong sju nu. Den nya, åttonde, säsongen börjar 5 september! 

I gammelteven/Playkanaler:
Retro (fredag, SVT1, 21.00) - haha, det var ju mycket topless och naket - även i barnprogram - när en annan växte upp. Det ska Jens Von Reis titta närmare på. Solstollarna, Baywatch...
Den unge kommissarie Morse (SVT Flow) - ååååå, såg att jag missat första avsnittet, det måste jag ta igen via Flow. Tyckte jättemycket om förra säsongen.

8 kommentarer:

Jessi sa...

Jag vet inte heller vad Garvey ska förstå. Frågan är ju om man ska förstå...? Och hur mycket frispel får han när han får reda på vart dottern är?

Anonym sa...

Tyra borde byta programmets namn till America's next special model, eller Tyra's model school

jaa nåt då programmet slutade vara Top model efter säsong 7-8, ev tidigare

Anna sa...

Hej! Har du koll på när SVT visar nästa avsnitt av Endeavour/Unge kommissarie Morse? Första avsnittet kom till Play 12 augusti men jag kan inte se när de andra avsnitten planeras visas/läggas upp på play. Skumt.

Anna Thunman Sköld sa...

Jessi: Åh, bara jag läste det du skrev gjorde mig så fruktansvärt taggad på nästa avsnitt!! Bäst i tv just nu!

puzzlemoon: Haha, JA!! Bra förslag, på riktigt.

Anna: Nej, jag ska kolla i deras presstjänst för jag har också försökt titta i de tablåer de har ute och där finns nada - de kanske väntar med nästa till efter valet? Återkommer!

Anonym sa...

Tycker att Chantelle, Mirjana och Lenox har stor chan att bli top models. They looked great

Anna Thunman Sköld sa...

Anna: Jag kollade deras tablåer fram till 21 september och nope, ingen Morse. Men tror ff att det sätter igång där nånstans efter valet.

Anonym: Vi får väl se, det har inte varit något fenomenalt facit hittills men jag har gärna fel. Tyra har kört mer på personligheter än klassiska skönheter.

cornelia. sa...

jag är också mitt i den fjärde säsongen av arkiv x (jag ser det dock för första gången.) och jag brukar inte vara särskilt känslig, men jag reagerade också på avsnitt nummer två. (påminde mig lite om chloe sevignys karaktär i ahs asylum.) googlade lite efter att jag hade sett det och det är ett av endast två avsnitt som haft en varning för grafiskt innehåll. (det andra är via negativa i den åttonde säsongen, men så långt har jag inte kommit än.) och det här avsnittet fick inte visas i repris i usa, det enda i hela serien som inte fick det. gud så nördigt det här blev.

Anna Thunman Sköld sa...

Men jag älskar NÖRDIGT! Sån här trivia är bara underbar. Måste genast berätta vidare till min man. Och ser ju fram emot att - låååångt fram i tiden, vi ser ett avsnitt per dag - bli skrämd av Via Negativa också.