måndag 26 maj 2014

Vad jag tänkt se vecka 22

John Simm råkar illa ut i Prey.
Ingenting blev som jag trodde förra veckan. Jag kollade två avsnitt av Penny Dreadful och fastnade... inte alls. Tvärtom, jag tyckte - trots alla goda förutsättningar - att det var helt intetsägande. Då föredrar jag häxserien Salem tio gånger om. (Kan det vara så att Eva Green är tv-gift?)

Sen började jag kolla ikapp Fargo och den är som alla säger: så-effla-bra! Den har stämningen från filmen och Billy Bob måste ha blivit blöt i byxan för varje manus han fick i händerna: drömroll! Men alla är suveräna i sina roller.

I dag såg jag också första avsnittet av den här säsongens Mad Men och snacka om att den har shapeat upp sig från förra snarksäsongen. Pete med leende! Sterling i hippiekollektiv! Det här kan arta sig till att bli en kanonfinal... nästa år.

24 bestämde sig min man och jag att maratontitta på när hela säsongen är över. Som vi är vana vid.

Sen har vi kollat ikapp Robinson-/Flugornas herre-realityn The Island med Bear Grylls. Ett dussin vanliga brittiska män (inga kvinnor pga det är männen som slackat ihop i modern tid menar producenterna, om ni frågar mig tror jag att de inte ville att det skulle skapas sexuella spänningar) sätts på en öde ö i en månad utan mat eller särskilda förkunskaper. Några av dom är utbildade filmare så de förevigar hela experimentet. Eftersom det är britter suddas inte stjärtskåror eller onaniprat bort. Det är faktiskt jädrigt underhållande, särskilt när hackkycklingen i gruppen fick chansen att bättra sig - och gjorde det *tårar i ögonen*.

UPPDATERAT 22.26: Herregu! Jag glömde ju att vi börjat kolla på The Trip to Italy! Ett avsnitt bara än så länge men det är precis i samma gamla goda stil som första omgången. Samspelet mellan Brydon och Coogan är suveränt!

Veckans tv-serier:
Masterchef US - säsongspremiär! Fast jag typ avskyr Gordon Ramsay i den här programserien eftersom han är så lätt att avläsa och alltid säger samma saker så gillar jag ändå formatet. Plus att Bastianich är HET! Åsså vill jag se nya, nedslimmade Graham Elliot.
Gang Related -
hade premiär förra veckan, tänkte kolla in första avsnittet om tid ges. Det har ju redan jämförts med The Shield så... jag vill kunna Kung Fu-hugga ner på det påståendet... eller blir positivt överraskad.
The Trip to Italy - jag undrar hur mycket som är improviserat dom emellan? Det känns inte jetemanusbundet, men jag kanske har fel? Älskar i alla fall hur lite det betyder var de är, huvudsaken Michael Caine är med dom. Så att säga.
The Island with Bear Grylls -
klart sevärd reality, dessutom åker ingen ut utan det handlar om gemenskap och överlevnad. Och eftersom det är britter så är det ganska ocensurerat vilket är befriande!
Fargo - har sett fyra avsnitt, i veckan sänds det sjunde och jag kan bara stämma in i hyllningskörerna. FAN VAD BRA! Och vi tv-junkies, vilken tv-vår vi fått!
Mad Men -
ååå, jag drog mig för att se detta. Jag var så missnöjd efter förra säsongen men som jag skrev här ovanför så är det en nystart både för serien och karaktärerna och den vinner vi alla på. Plus kul att se Neve Campbell! Det var inte i går.
Louie - har inte sett några avsnitt sen tjockisdejten. Men det ska åtgärdas.
Salem -
har inte hunnit se söndagens avsnitt. Men tro mig - se hellre Salem än Penny Dreadful!
Awkward -
nu för tiden får Awkward mig mest att sakna Popular. Collegebiten är dock lite spännande även om jag alltid är #TeamMatty.
Game of Thrones - inget avsnitt pga Memorial Day i USA, vilket ger mig tid att se ikapp!
Dual Survival -
oj, oj, oj, det blev sannerligen inte som jag trott! *spoiler* Jag var helt övertygad om att Joe skulle ryka men när man såg i förra veckans specialavsnitt hur divig och konstig Cody blivit så fattade man ju. Och den nye killen verkar cool, en Cody junior, med fart och iver. *spoiler*
Million Dollar Listing: New York - går nu även i TV3! Ryan är favvon för tillfället, hans 80-talsfecke var jätterolig.
Supernatural - säsongsavslutningen förra veckan! OMGWTF! *spoiler* Så Dean är demon nu?!?! Well, då vet vi vad fokus kommer ligga på nästa sässe... för nu kommer väl Dean och Crowley vara BFF:s medan Castiel och Sam får ägna massa tid åt bortsprungna änglar och samtidigt försöka rädda Dean. *spoiler* Jag tycker säsong nio var rätt lam för övrigt. Några över medel-avsnitt men ingen säsong att skriva hem om.
The Great British Bake Off (streamar) - bara ett par avsnitt kvar nu, BUHUHU! *spoiler* Jag hejar på den unga Ruby! *spoiler* Han Glenn har jag skrattat mycket åt, tycker han är så lik Tim Robbins, fast större.

I gammelteven/Playkanaler:
Prey (SVT1, måndagar 22.00) - I love John Simm så självklart tänker jag se denna thrillerserie. Kjell Häglund har också bara gott att säga
Dox: Den ostoppbara - historien om Lance Armstrong (SVT1, tisdag, 21.00) -
gaah, grammatikmonstret i mig vill att det ska stå "ostoppbare", vi snackar ju en man här. Men i övrigt är jag helt med på att se en smaskig doku om dopingcyklisten som var lika ren som Clinton och hans cigarr.
Please Like Me (SVT Flow) -
åååååååååååååååå, förra avsnittet!!! *spoiler* Aunt Peg!!! Mitt hjärta! *spoiler* En av de bästa sakerna med PLM är introna, som värmer själen. Jag kommer sakna den!
Svett & Etikett (SVT Flow) - heja Kalle! Himla bra infotainment! Än så länge har jag sett första och femte avsnittet. Ser fram emot att se resten!
Miranda (SVT Flow/SVT1, söndgar 21.45) -
ofrivilligt skrattar jag jetemycket åt vissa saker. Det här är egentligen inte alls min kopp te men jag är fast.
Djursjukhuset (SVT1, måndagar 20.00) -
Sofia och djur är en strålande kombination. Älskar't! 

4 kommentarer:

Ida sa...

Tack! Jag blev också superbesviken på Penny Dreadful, trots att jag älskar skräck och verkligen gillar Eva Green. Personligen vet jag dock inte om jag tycker att Salem är så mycket bättre. Det är ju så himla...B. Fast det kanske är medvetet, iofs. Men HUR snygg är Janet Montgomery egentligen?? :O

Josefin sa...

Hoppas Prey går i SVTplay..gillar också John Simm. Vi samma tid går dock Städpatrullen på TLC, riktigt inspirerande serie.

Jessi sa...

Jag tittade oxå på "Prey", brittiska kriminalare brukar ju vara bra. Och inte så himla många avsnitt. Har även kollat på "Please like me", åhh vad jag gillar't!! Håller med om "Miranda", så pinsam men man kan ju inte låta bli att titta. Och är det bara jag som vill att hon och Gary ska få till det? Och eftersom det är sommar snart och inte så mycket att följa längre har jag börjat kolla på "Orphan Black", bara ett par avsnitt än så länge men jag är fast... Hur duktig är inte hon tjejen i huvudrollen?

Anna Thunman Sköld sa...

Ida: Jag tror att det i mitt fall ligger till så här: Salem hade jag inga som helst förväntningar på så den blev bättre i mina ögon än om jag varit pepp på den. I PD:s fall var det tvärtom. Jag såg en trailer och blev eld och lågor och sen ba: jaha, var detta allt?

Och yes, SÅ EFFLA HET!

Josefin: Ja, jag tror den finns där!

Jessi: Jag är helt och hållet #TeamGary - de måste ju få ihop det! Orphan Black är fantastisk! Jag tyckte de första avsnitten var lite så där men fortsatte titta pga Maslany och sen blev det störtbra! Dock har jag inte hunnit se nya säsongen. Men den som spar han har...