torsdag 21 november 2013

Amerikanerna och deras jädra förkärlek till "On the next episode of..."

Buuuu!
Satan i gatan vad jag avskyr de här avslutande glimtarna av nästa avsnitt i amerikanska tv-serier.
1. De avslöjar alltid för mycket.
2. De är alltid för långa.
3. De är alltid helt onödiga.

Det är lite samma sak med deras (film)trailers.

Jag gillar att få vänta till nästa avsnitt med att få upplösningen av en bra klipphängare. Plus att vill jag bli spoilad så går jag till Twitter...

Nä, bort med otyget! 

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller helt med. Min känsla är dock att i Brittiska serier är det mer regel än undantag, i Amerikanska inte så vanligt.

Mimmi sa...

Åh, kommer ihåg de för Mad Men som alltid var HELT osammanhängande klipp från nästa avsnitt som gjorde att man 1. fattade noll 2. trodde nästa avsnitt bestod av osammanhängande klipp i följd.

Anna Thunman Sköld sa...

Anonym: Ja, det har du ju helt rätt i. De är sannerligen hopplösa, di där britterna!

Mimmi: Ja, det verkar som om AMC är de stora "nästa-avsnitts"-bovarna här.

Filip sa...

Ja det gäller att va snabb med att stänga av. Hur går det förresten med inlägget om Almost Human, nyfiken på vad du tycker. Själv tyckte jag att den va väldigt lovande.

Niklas sa...

Det här problemet är man ju fullt medveten om, men likväl sitter man där och kan inte slita blicken! Argh! :)

Helena/SchmidtHappens.blogg.se sa...

Men ja! Särskilt efter serier som är helt beroende av överraskningseffekten, typ Homeland. Jag VILL INTE veta vilka som plötsligt kommer samarbeta/vara tillbaka i handlingen/visa sig vara skumma – i förväg.

Mimmi sa...

Det slog mig precis att jag kan avsky "previously on" på:orna också, när de plötsligt visar klipp ur nåt som hände för 100 år sedan i serien och man förstår att den karaktären/ploten kommer igen i dagens avsnitt. Gah.

Annie Roos sa...

Hatar, hatar, hatar dessa! Måste hetssträcka mig efter fjärrkontrollen eller datorn för att stänga av. Sämst! Jag tycker samma sak med previously. Där visar de ofta scener som är kopplade till avsnittet som kommer, så man förstår vad osm kommer hända. Så himla tråkigt!

Anna Thunman Sköld sa...

Filip: Almost Human ja. Jag tänkte se bägge avsnitten i morgon och skriva om. Det har varit så mkt annat jag känt behövt ses ikapp. Men i möra ska det bli av!

Niklas: Men eller hur, det är alltid en dragkamp med en själv, detta.

Helena: EXAKT!

Mimmi och Annie Roos: Ni har så rätt i detta också, har man lite koll på tv-serier vet man tyvärr alldeles för väl vad en previously kan ställa till med. Så yes, lika mycket på hatlistan de! Bra spottat!

Mia sa...

CW tycker jag är värdelösa med sina promos, de har en tendens att avslöja alldeles för mycket av avsnittet, ibland t.o.m själva twisten i avsnittet. Inte särskilt smart.

Förresten, om du inte är rädd för att bli lite SPN-spoilad kan jag rekommendera sneak peeken för nästa veckas avsnitt ;)

Anna Thunman Sköld sa...

Kabelkanaler överlag verkar vilja berätta för mycket, kanske för de är rädda för att folk annars hoppar av? Dumt är det är i af.

Jaså, det säger du :) Måste kolla då!