tisdag 26 november 2013

Vad jag tänkt se vecka 48Det var sorgligt att säga farväl till Broen som lade upp det snyggt för en tredje säsong, för en sån lär det ju bli. Jag har njutit av varenda stund (förutom när Sagas pojkvän gått omkring i kallingar) och det blir tomt på söndagarna nu då jag inte sett/ser Äkta människor.

Miniserien The Kennedys var rena dyngan så den gav jag upp efter första avsnittet. Jag rekommenderar istället att läsa boken 11.22.63 av Stephen King, en av hans bästa!

Den här veckan börjar dramakomediserien Getting On i HBO/HBO Nordic. Amerikansk remake på brittiskt original om långvården. I Sverige har originalet visats under namnet Jämna plågor.
I övrigt väldigt tomt i de amerikanska tablåerna pga Thanksgiving.

(För fler amerikanska höstpremiärer kolla HÄR!)

Veckans tv-serier:
Getting On - seriepremiär!
Almost Human - se min recension HÄR! Tyvärr var tredje delen ett gisslanavsnitt och såna HATAR jag, men bromancen uppskattas. 
Lost Girl - I love Kenzi. 
Ripper Street - har inte så mycket att säga, mer än att jag gillar säsong två bättre än ett.
Project Runway All Stars - inget avsnitt den här veckan.
Awkward - ska allt bli som vanligt nu?
Grimm -
inget avsnitt förra veckan, men däremot ett nytt nu på fredag (lördag för oss).
The Walking Dead - *spoiler* Okej, jag hade inte behövt oroa mig, haha! The Governor visade sitt rätta jag i veckans avsnitt. Tur det, för en reformerad Governor hade jag ALDRIG köpt! *spoiler*
American Horror Story: Coven - inget avsnitt den här veckan *spoiler* Jag har väldigt svårt för storylinen med Frankenstein-Evan, den gör liksom ner resten av historien som jag gillar *spoiler*
Supernatural - alltså, hur gullig var inte Dean när den där tjejen från förr inte kände igen honom? Ville typ hoppa in i rutan och trösta honom. Som jag sagt tidigare: den här säsongen är _så_ bra. 
Top Chef - inget avsnitt den här veckan men två av mina tre favoriter var bland de bästa förra veckan! Go, Anna, go! Fast den tredje hamnade i botten och jag tror inte att jag gillar hen något mer. Dålig attityd.
Nashville - undrar hur länge det dröjer innan *spoiler* Peggys fejkmissfall kommer fram. Jag tål'na inte! *spoiler*
The Voice -
jag vet inte om mina tre favoriter klarar sig allihop i kvällens utslagstävling, när jag lyssnade på veckans bidrag var det bara *spoiler* min huvudfavorit James Wolpert som lät stark och säker i sitt Queen-nummer. Både Will och Cole hade en del falsktoner. *spoiler* 
Sleepy Hollow - the plot thickens! *spoiler* Nu är jag ju sjukt nyfiken på om Ichabods son fortplantade sig och det finns en levande släkting i nutid. *spoiler*
Brooklyn Nine-Nine - jag har hela säsongen AVSKYTT Gina, men i förra veckans avsnitt var till och med hon sjukt kul!    
Boardwalk Empire - säsongsavslutning. Sent ska syndarna vakna. Det var först iom detta avsnitt som jag fick puls igen. SÅ DAGS DÅ. Men smart då jag nu vill se nästa säsong för vissa ihopknytningar. Och gött också att *spoiler* perversa Jimmy-morsan ÄNTLIGEN fick sitt straff, det var för övrigt säsongens bästa twist! Sen var det synd att Richard skulle dö, men inte helt oväntat. *spoiler*
Sons of Anarchy - inget avsnitt den här veckan.
House (dvd) - säsong 7. Det går låååångsamt framåt.
Stargate Atlantis (Netflix) - säsong 5. Typ sju avsnitt kvar.
Million Dollar Listing (streaming på nätet) - säsong 2. Har aldrig tid att kolla dock. Men det kommer!
Deadwood (dvd) - säsong 3. Åh, sista säsongen, sörjer redan!
Archer (Netflix) - säsong 4. Phrasing!
Bones - nä, alltså, orkar jag? Ska jag lägga ned? Känns mer som en förpliktelse än ett nöje. Vill hellre se ikapp Person of Interest där så mycket spännande verkar ha hänt!
Parks and Recreation - ska se ikapp alla fyra avsnitt som gått nu!

I gammelteven/Playkanaler:
På spåret (SVT1- fick värsta julfeelingen av att ha På spåret i rutan igen! Yay!
Alla är fotografer
(SVT1) - skrattade gott åt Rheborgs flakåkning.  
Downton Abbey (SVT1) - men hur länge ska både vi och Bates behöva lida? Gaaah, hatar när vi som tittare vet något de i tv-serien inte vet.
Plus
(SVT1) - tack vare Plus ska jag nu köpa Kungsörnens vetemjöl till lussekatterna.
Homeland (SVT1) Dana är verkligen nya Joffrey. Hoppas folk har vett att skilja person från rollfigur med henne i alla fall. *spoiler* Borde det inte synas snart på Carrie att hon är på smällen? *spoiler*
Så mycket bättre (TV4) - det är sämsta säsongen hittills, det måste jag tillstå. Det är i stort sett bara Agnes som fått till covers som går att sälja. Och även om jag gillat bondingen mellan Ken och Ebbot och Ebbots tonårsförtjusning i Lill så är det inte samma härliga känsla som det varit i tidigare omgångar. Utöver Ulf, Ebbot och Ken har de andra deltagarna varit helt anonyma i inramningen. Synd! Men jag ser fortfarande fram emot Ebbots dag.

6 kommentarer:

Daniel sa...

Ja du måste kolla ikapp person of interest , väldigt bra och spännande nu =)

Anna Thunman Sköld sa...

Ja, jag har sannerligen fått den känslan av saker jag läst på nätet - med kisande ögon för jag vill ändå inte bli spoilad! :)

Bra. Då skiter jag i Bones tills vidare, tack Daniel.

Mia sa...

Vad tyckte du om youngDean? Han var ju inte särskilt lik Jensen till utseendet men jag tycker han är den ende som fångat lite av Jensens mannerisms och layerings (kommer inte på bra svenska ord) av Dean.

Sen undrar jag va de e för fel på vissa kvinnor i spn-världen. Även om jag inte hade känt igen Dean så hade jag ju aldrig missat chansen att .."prata" lite med nån som ser ut som han gör ;)

Anna Thunman Sköld sa...

Jag gillade den unge Dean - efter ett tag. Först kunde jag bara tänka på hur olika de var, men som du säger, han hade rätt sorts sätt att vara Dean på och då vann han över mig :)

Och eller hur, haha! Men nu skulle ju hon markera sitt missnöje så...

Jessi sa...

Det blir det gamla vanliga denna veckan oxå (Ripper, zombisar,hyfsat snygga demonjagarbröder) plus lite Netflix och Vinterstudion i helgen såklart!
Och visst är det frustrerande i Downton?! Alla bara går och mår dåligt på sitt håll utan att prata med varann...

Anton Modig sa...

Hela 1a säsongen av äkta människor finns på svtplay! Bara att köra maraton och sen hänga med säs 2! Diggar det :) spec de elaka robottjejerna.