måndag 24 mars 2014

Vad jag tänkt se vecka 13

Välkomna tillbaka John och Greg!
Mellanvecka i avseende till premiärer jag tänkt se. Säsongspremiär av BBC:s Masterchef UK är väl det enda. Hann se två av förra veckans seriepremiärer och bägge var skrattretande dåliga. Ungdoms-sci-fin The 100 hade fler logiska luckor än ett labyrintspel, som det inte gick att överse med. Och Welcome to Sweden var en patetisk samling halvsanna klyschor som vi redan sett i norsk tappning i Lilyhammer. Midnattssol i Stockholms skärgård, dawg please. Bägge serierna bjöd dessutom på riktigt dåligt skådespeleri. Den som klarade sig bäst i sistnämnda var Josefine Bornebusch.

Så som ni förstår kommer jag INTE följa dom vidare.

Veckans tv-serier:
Masterchef UK - säsongspremiär!
Crisis
- tveksam om jag kommer titta, ingen verkar impad så jag har lagt piloten åt sidan.
Continuum -
bra inledning på nya säsongen men Rachel Nichols peruk i familjens lägenhet år 2067 är sjukt kass.
Naked and Afraid -
säsongens första avsnitt var heeeelt galet. Kul att se EJ Snyder igen. Ja, IGEN!!! Vad får folk att utsätta sig för 21 dagar av hunger, insekter, potentiellt urläskiga bakterier och iskalla nätter? Och som i EJ:s fall göra om det? Jag är _SÅ_ inte en av dom. Men det är grymt bra tv.
Believe
- har inte sett tredje eppen än, men so far, so good.
Top Chef Canada - i morgon får jag veta om Evelynn och Rich bekräftar mina tidigare farhågor om att de är mer snack (läs attityd) än verkstad.
Lindsay - åh, ser fram emot att se veckans avsnitt där Oprah ska läxa upp Lindsay! De två avsnitt som gått visar en trasig själ som blivit alldeles för bortklemad och van att andra fixar åt henne. Eget ansvar, LiLo! 
From Dusk till Dawn (Netflix) - gillade verkligen första eppen men har inte hunnit se andra delen än.
Resurrection
- som jag skrev förra veckan: jag vill se vart serien tar vägen med sina thrillerintentioner.
The Americans -
VILKEN EFFLA KLIPPHÄNGARE DE LÄMNADE OSS MED! Bli torsdag NU!
Vikings - redemption time, Rolo!
RuPaul's Drag Race - Go Bianca och Courtney!
Hannibal -
slutscenen!!! 
The Voice -
sista Battle-rundorna. Läste nyss att The Voice Aus inte längre har kvar Delta och Seal, det gör mig ledsen. Istället tar de in UK-versionens Kylie Minogue (som förvisso är aussie) och will.i.am. Ricky Martin och (tack och lov) Joel Madden förblir vid sina röda stolar. 
Ink Master -
Best Ink hade två domare av kvinnokön och två vinnare av kvinnokön. Något säger mig att IM inte någonsin kommer kunna stoltsera med det. Best Ink handlade mer om tatueringarna än om dramat. Jag minns artisternas tatueringar. I IM minns jag bråken och de hårda orden men inte ett dugg av tatueringarna. Vad är bäst tv?
Grimm -
samma vecka som American Horror Story meddelar att deras nästa säsong ska utspela sig i tivoli-miljö, så handlar Grimm om detsamma. Och det avsnitt av Arkiv X jag hann se också! Jag kommer inte undan... AHS har förresten fått titeln American Horror Story: Freak Show.
Parks and Recreation -
har inte hunnit se förra veckans avsnitt än.
The Walking Dead - har inte hunnit se veckans avsnitt, men har svårt att tro att det toppar förra veckans chockbomb.
Masterchef Canada - nytt avsnitt i morgon att glo på.
The Following -
hahaha, The Following har gått helt bananer den här säsongen! Men det är så tokigt nu att det blivit riktigt intressant. Jag ser fram emot varje avsnitt!
Under the Gunn - *spoiler* Så storsint av Natalia att typ offra sig för Asha så att hon sen fick ändra åsikt. Det var fan mobbing där ett tag. Även bland domarna, är så besviken på Mondo och Anya! *spoiler*
Girls
- säsongsavslutning! Har inte hunnit se än!
Face Off - precis som tidigare: har inte så mycket att tillägga, alla är superduktiga och jag gillar vad jag ser.
Nashville - inget avsnitt förra veckan.  
Supernatural - det var humor att Snooki dök upp som demon i förra avsnittet. Och jag gillade att det var Crowley-orienterat. Men nja, ändå ett mellanavsnitt.
Helix - jag vill inte se en säsong två men det är möcke spännande nu i denna b-serie.
Justified
-  händelserikt var bara förnamnet va? Herregu! *spoiler* Men ääääntligen att den där otäcke Danny fick möta sitt öde - och på det sättet!!! Men bra att Raylan slapp skjuta iaf... Det är såna där grejer som gör Justified mer sevärd än många andra serier. *spoiler*
Cougar Town - yada yada.
Brooklyn Nine-Nine - ännu ett fantastiskt roligt avsnitt förra veckan, så glad för att den fått en andra säsong. Men jag vidhåller: bort med betongsuggorna Hitchcock och Scully!
Person of Interest
- Amy Acker!
House (streamar) - säsong 8. Har åtta avsnitt kvar.
Arkiv X
(Netflix Us) - räknade fel förra ggn, fem avsnitt kvar av säsong två. Långa säsonger!
Masterchef Australien (streamar) - är helt inne i säsong 4 nu. Många starka personligheter som dessutom lagar mat som riktiga proffs redan! Jag skulle inte haft en chans! Gillar en handfull, däribland Amina, Mindy och Kylie.

I gammelteven/Playkanaler:
Djursjukhuset (SVT1, 20.00) - säsongspremiär!
La Bamba
(Kanal 5, måndagar, 21.55) - jag har inte sett första avsnittet än, men ska se bägge på raken och sen recensera. Men efter att ha läst Per Perstrands recension på TVdags är jag mycket välvilligt inställd.
Musketörerna (TV4, måndagar 21.00) -
tänkte följa det i gammelteven istället med start i kväll.
Mästarnas mästare (SVT1, söndag, 20.00) -
heja Kajsa!
Top Model Sverige (TV3, mån-tors 19.30) - gillar killarna bättre. Men det kan ändras. Heja Kostas!
Atlantis
(SVT2, lördagar 18.15) - jag har väntat på att det där med Medusa skulle hända.
Söndag med Sofia (Barnkanalen, söndagar 19.50/SVT Play) - för djurälskaren! Sofia Rågenklint är i Kenya och besöker djur. Finns även i SVT Play.

3 kommentarer:

Anonym sa...

ingen sleepy hollow?

Anna Thunman Sköld sa...

Jag har redan sett hela säsong ett!

Anonym sa...

aaah men då förstår jag :)