måndag 3 mars 2014

Vad jag tänkt se vecka 10

Sevigny i Those Who Kill.
I kväll börjar Chloë Sevignes nya krimserie Those Who Kill (efter den danska förlagan Den som dræper) i amerikanska A&E. Jag var pepp på den tills jag läste att den fick The Following att framstå som smart och väluttänkt. Då slaknade peppen så att säga. Men jag ska åtminstone kolla in piloten. För Sevignes skull. Hon var så bra i Hit & Miss!

Annars så har jag sett klart Million Dollar Listing: LA och har nu kraftig abstinens. Jag funderar på att återuppta mitt Masterchef Australien-tittande, frågan är bara om jag orkar. 86 effla avsnitt i säsong tre, varav jag är på det 33:e.

Veckans tv-serier:
Suits - mittsäsongspremiär!
The Red Road
- har inte hunnit se än!
The Americans -
satan i gatan, vilken stark inledning! Och DEN sexscenen som jag för alltid kommer bära med mig på näthinnan. *dör* Men tonårsdottern vill jag digitalt radera - se mitt inlägg TV-t(w)eensen jag avskyr HÄR!
Vikings - samma här som med The Americans, riktigt laddad säsongspremiär, full av FÄHUNDAR och svek. Ja, jag tittar på dig, Ragnar!
RuPaul's Drag Race -
mäh, antiklimax eller hur? Jag vet inte om jag är så förtjust i det här nya upplägget. Men ändå gött att det är tillbaka. Ser fram emot att få koll på allihop så jag kan skaffa favoriter!
Hannibal -
vad kan jag säga... The Mads Mikkelsen Show. Men är det bra? Nja.
The Voice -
till skillnad från lilleputtlandet Sverige har USA outsinliga källor att hämta talanger ifrån och i år baxnar jag av det lilla jag hört hittills - vilka röster! Wow! Domarna får tigga mer än nånsin för sina kandidater, vilket både är positivt (många pajkastningar som är sjukt roliga) och negativt (det blir lite väl flamsigt och avslappnat emellanåt). Men bra tv är det mos def.
Ink Master -
så irriterad jag var på premiäravsnittet. Särskilt nu när Best Ink haft en sådan bra säsong med flera superdeltagare som sannerligen kunnat tatuera och där kritiken varit hård men aldrig skoningslös. I Ink Master är det precis tvärtom, där beter sig domarna som om det vore nån sorts militär boot camp där det går ut på att först bryta ner de tävlande och sen möjligtvis/kanske/aldrig bygga upp dom igen. Men fantastiskt roligt med en öppet gay tatuerare, den förste som jag kan påminna mig ha sett i de här sammanhangen.
Grimm -
bra avsnitt - särskilt slutscenen, hahaha!
Parks and Recreation -
har inte hunnit se!
Star-Crossed
- näe, jag orkar inte. Hej då.
House of Cards
- får anstå en stund, gaaah.
The Walking Dead
- avsnittet förra veckan var riktigt svettigt, inte bara för Rick utan för mig med. Heliga ko, vad jag satt på spänn i soffan och typ höll andan.
True Detective
- Kjell Häglund har analyserat serien i ett långt men briljant inlägg TVDags. Läs! (Inga spoilers i den från veckans avsnitt men från alla de tidigare.)
Masterchef Canada -
komiskt att mina två favoriter ställdes mot varandra i förra avsnittet. Men det gick ju bra. Jag förstår inte alls hatet mot Kaila?!
The Following -
förra veckan: whoa, Ryan har blivit rå! Den här veckan: whoa, Mike har blivit rå! Vad är detta?
The Musketeers - i kväll börjar TV4 visa serien, HÄR är en intervju med huvudpersonen Luke Pasqualino! Själv ligger jag några avsnitt efter just nu.
Looking - sevärt avsnitt igen. Vad skönt, blev lite orolig där av föregående ep. Hela biten i parken med 40-årsfirandet = så jobbigt, så bra.
Black Sails - har inte sett helgens avsnitt men förra där de äääääntligen var till havs var väl... okej.
Under the Gunn - *spoiler* Intressant hur vinden har vänt och att det nu är Anya som är värst ute. Tack gode gu, för att Nick äntligen fattat vinken och klivit tillbaka i sin maniska hjälpa-till-iver. Men Oscar måste åka snart, jag förstår inte alls hans grej.*spoiler*
Girls
- svårt att toppa avsnittet i Hamptons, men förra veckans avsnitt var ändå helt okej. Hurra för Adam!
Episodes - tror ej att det är nåt avsnitt den här veckan, jag har iaf sett sju. 
Face Off - har inte så mycket att tillägga, alla är superduktiga och jag gillar vad jag ser.
Nashville - MEN ALLTSÅ. Hur Bevvan kan det bli? Alla ligger med alla och alla blir osams med alla och sen ligger de med varandra och så blir de sams igen och sen blir de osams och ligger med alla andra. *spoiler* Åsså Scarletts pillertrillande på det (som de tack och lov inte nämnde det här avsnittet). *spoiler*
Supernatural - ett mellanavsnitt även om det var fint att *spoiler* Kevin fick ett mer värdigt farväl. *spoiler*
Helix - jorå, jag segar mig kvar i virusvärlden. Förvånansvärt nog tyckte jag till och med att fredagens avsnitt var spännande! KORS I TAKET. Tänker inte sluta nu.
Justified
-  KAN NÅGON TA DÖD PÅ DEN DÄR JÄVLA *spoiler* DANNY CROWE NU TACK! *spoiler* I övrigt hade jag roligt åt Raylans möte med datahackern. Den ENBENTE datahackern!
Cougar Town - ett riktigt trökavsnitt, gäsp. *spoiler* Jag hatar Laurie och Travis som par! *spoiler*
Brooklyn Nine-Nine - även här ett mellanavsnitt.
Person of Interest
- höll på att utveckla sig till ett mellanavsnitt HÄR MED, men slutscenen räddade upp alltihop - *spoiler* vad är det för big bad Harold nu lockat till sig - och VARFÖR säger han inget till de andra? GAAAH? *spoiler*
House (streamar) - säsong 8. Har inte sett mer sen förra veckan. 
Arkiv X
(Netflix Us) - halvvägs genom säsong två. Inte sett mer sen sist.
Masterchef Australien (streamar) - säsong 3. Avsnitt 33 av 86. Suck. Det kan bli så att jag hoppar över till Masterchef Nya Zeeland istället, som kör normallånga säsonger. De är inne på den femte nu.

I gammelteven/Playkanaler:
Mästarnas mästare (SVT1, söndag, 20.00) -
säsongspremiär!
The Goldbergs
(TV3, lördag, 17.00) - missade så klart EFTERSOM DEN GICK FEM EN LÖRDAG.
Top Model Sverige
(TV3, mån-tors 19.30) - först var jag skeptisk till de här halvtimmesavsnitten, men nu efter en vecka tycker jag det är rätt trivsamt och lagom med cirka 30 minuter superstylist om dagen. Dock har jag ingen favorit ännu.
Vicious (SVT1, söndagar 21.45) - mossigt, men underhållande. Jag skulle aldrig orka se det i längden, men sex avsnitt klarar jag.
Atlantis
(SVT2, lördagar 18.15) - precis så infantilt spännande som jag hoppats.
Söndag med Sofia (Barnkanalen, söndagar 19.50/SVT Play) - för djurälskaren! Sofia Rågenklint är i Kenya och besöker djur. Finns även i SVT Play.

4 kommentarer:

Anonym sa...

oneeej...glömde bort the musketeers..men den krockar med criminal minds :O

Anna Thunman Sköld sa...

Synd!

Jenni sa...

Jag tycker mycket bättre om Master Chef Aus än t.ex. Usa och Sveriges. Det känns som att de som är med i programmet faktiskt lär sig saker och man får följa dem en längre tid. Men masterclasserna kan man bra hoppa över, om man inte är super intresserad av mat :)

Anna Thunman Sköld sa...

Jag håller helt med dig, Jenni. USA:s är för teatralisk och uträknad medan Sveriges... har jag faktiskt inget intresse av alls.

Just nu ser jag som sagt Kanadas och har återupptagit Aus, sen tänker jag se ikapp Nya Zeelands. Aus får verkligen till själ och hjärta i sin version, men masterclasserna hoppar jag alltid över. Spar in ett avsnitt så att säga :)