onsdag 19 mars 2014

Vad jag tänkt se vecka 12Det bidde ingen sån här lista förra veckan pga konvalescens men nu så! Ett par premiärer jag tänkt kolla in med varierande grad av engagemang är NBC:s Crisis (inte så pepp, men vill se piloten eftersom Gillian Anderson är med) och The CW:s The 100 (post-apokalyps! Pepp!). 

Säsongsstarter har vi i hardcore-realityn Naked and Afraid och sci-fi-serien Continuum.

Sen har jag lagt ner Suits. Jag störde mig så grymt mycket på hur saggiga könsrollerna var, det här att männen alltid sattes i första rummet och kvinnsen bara rättade sig efter det. Jag älskade dock serien i dess första och andra säsong.

Jag har också insett att The Red Road inte var för mig. För mörkt just nu. Däremot glupade jag glatt i mig de återstående 53(!) avsnitten av Masterchef Australia förra veckan. Sån är jag.

Veckans tv-serier:
The 100 - seriepremiär!
Crisis - seriepremiär!
Continuum - säsongspremiär!
Naked and Afraid - säsongspremiär!
Believe
- JJ Abrams nya serie som började förra veckan. Jag var tveksam pga unge i huvudrollen, men hon är hur duktig som helst. Och heter Johnny irl och Bo i serien, like the ambiguity! Jag gillar kemin mellan henne och hennes beskyddare Tate, i övrigt har jag inte bestämt mig än, jag behöver ett par avsnitt till. Men jag är ganska positiv efter två eppar!
Top Chef Canada - fjärde säsongen nu och allt är sig likt. Jag har inte hunnit skaffa mig någon riktig favorit än men jag har två jag redan har svårt för: Evelynn och Rich. Förstnämnda för att hon kör bimbostilen och Rich för att han kör machostilen.
Lindsay - jag har bara sett ett avsnitt än men mitt första intryck är: OMG, Lindsay Lohan, du fattar inte hur du framställs! Hon känns så jäkla trasig och det sista hon borde gjort är en realityserie.
From Dusk till Dawn (Netflix) - om man bortser från filmen, och det måste man, så tyckte jag ändå att första avsnittet var lovande på något märkligt vis. Han som spelar psychobrollan är som en blandning av Dominic Cooper och Michael Shannon.
Resurrection - är en total Gengångare-ripoff i amerikansk tappning men jag måste se vidare, känner jag. Jag vill se vart serien tar vägen.
The Americans -
allt jag sagt om dottern vidhåller jag. Snokiga, uppnosiga tonåringar, gaaaaah! Såg ni förresten mitt inlägg om alla peruker som använts i serien?
Vikings - fan, vilken bra säsong det här artar sig till att bli! Mer Lagertha!
RuPaul's Drag Race - avsnittet nu i måndags med musikalen blev jag impad av. Och nu har jag ett par favoriter: Bianca Del Rio och Courtney Act. Bubblare: Joslyn Fox. Ogillar: Gia Gunn - hur obildad och ytlig får man bli?? Men det är härligt att älska att hata.
Hannibal -
jag inser att jag bara tittar på den här för Mikkelsens skull. Jag kommer se klart den här säsongen men sen får det räcka. Det fäster inte på mig.
The Voice -
nu ere dags för Battle Rounds och i dag kom nyheten att Coldplay-sångaren Chris Martin ska vara hjälpcoach för alla fyra domarna i ett nytt inslag som ersätter knockoutronderna. Han dyker upp 31 mars, 1 april och 7 april.
Ink Master -
åh, vad det dryper av testosteron i den här säsongen. Jag irriterar mig stört mycket på hur elakt det framstår, särskilt jämfört med Best Ink där miljön kändes oerhört mycket vettigare (dock att det fanns en misogyn rackare där med, men han åkte ur, HAHAHA!) och mer konstruktiv. Men jag kan inte sluta titta.
Grimm -
fortsätter leverera. Bäbisen är skitotäck, vilket bådar gott!
Parks and Recreation -
när Tom smörar för företagare och är elak mot Scott då är Parks and Rec som bäst. Annars ganska så mjähäiga avsnitt sedan uppehållet.
The Walking Dead - !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! *spoiler* Jag har ju läst albumen och visste att ungarna där - som är tvillingar i böckerna - var cray-cray men att det skulle sluta så här illa och dessutom att Carol skulle behöva fatta och genomföra ett sånt beslut var o_O av sällan skådat slag. Mörkrets hjärta, indeed. Nu måste jag få veta vad som hänt med Beth, annars blir jag tokig. Precis när jag börjat gilla henne så ba: kidnappad. WTF?! *spoiler*
Masterchef Canada - haha, sist jag skrev så ba: "jag fattar inte hatet mot Kaila". Det gör jag nu. Men hon kan banne mig laga mat. Sen att hon är smidig som trästam i hur hon framstår för de andra, det är en annan femma. Hon menar inget illa, tror jag, men hon har en osannolik förmåga att stryka allihop mothårs. *spoiler* Eftersom bägge de jag hade som favoriter redan rykt - bra gissningar där, Anna... - så gillar jag nu Tammara. *spoiler*
The Following -
helt inne i den här säsongen som är så härligt dårpippig. Men jag har extremt svårt att se snälla Medium-pappan som galen sektledare.
Under the Gunn - även i Under the Gunn frodas hatet mot en av deltagarna. Är det alltid så att en hackkyckling måste utses? Är det nåt vi ärvt från typ... grottmännens tid? Här är det stackars *spoiler* Natalia som de andra INKLUSIVE deras mentorer Anya och Mondo öser galla över. Helt orättvist, tycker jag. Hon har ju fanimej bättre smak och större kreativitet än den där omhuldade tant Raffa-desginern Oscar! *spoiler*
Girls - åh, vad jag avskydde Hannah i den här veckans avsnitt! Men oväntat nog gillade jag Marnie mer. Och jag vill sååååå gärna att *spoiler* hon och Desi ska få ihop det. Snyggt par juu! *spoiler*
Face Off - precis som tidigare: har inte så mycket att tillägga, alla är superduktiga och jag gillar vad jag ser.
Nashville - men hur kan man *spoiler* VARA OTROGEN MOT DEACON?? *spoiler* Det är vad jag frågar mig. Helt obegripligt.  
Supernatural - har inte hunnit se veckans avsnitt än!
Helix - *host* Det har blivit något av ett mysigt lördagsnöje att kolla på Helix och äta godis. Det är en b-serie, men den har i alla fall varit spännande de sista typ tre-fyra avsnitten. Riktigt spännande till och med.
Justified
-  har inte sett veckans avsnitt än, men jag hoppas vid gud att *spoiler* Boyd får in heroinet till Ava i den här eppen. *spoiler*
Cougar Town - tveksamt om jag tycker att CT håller mer än den här säsongen ut. Det börjar bli tradigt.
Brooklyn Nine-Nine - har inte sett veckans avsnitt än, men jag hade möcke roligt åt best man-eppen.
Person of Interest
- det gick inget avsnitt förra veckan men den här veckan är *spoiler* Root med och de epparna är alltid sevärda! *spoiler*
House (streamar) - säsong 8. Har åtta avsnitt kvar.
Arkiv X
(Netflix Us) - fyra avsnitt kvar av säsong två. Långa säsonger!
Masterchef Australien (streamar) - säsong 4 nu!

I gammelteven/Playkanaler:
La Bamba - seriepremiär! (Kanal 5, måndagar, 21.55)
Welcome to Sweden - seriepremiär (TV4, fredagar 21.30)
Musketörerna (TV4, måndagar 21.00) -
tänkte följa det i gammelteven istället.
Mästarnas mästare (SVT1, söndag, 20.00) -
heja Kajsa!
Top Model Sverige (TV3, mån-tors 19.30) - gillar killarna bättre. Men det kan ändras. Heja Kostas!
Vicious (SVT1, söndagar 21.45) - gölligt när de dansade disco!
Atlantis
(SVT2, lördagar 18.15) - precis så infantilt spännande som jag hoppats.
Söndag med Sofia (Barnkanalen, söndagar 19.50/SVT Play) - för djurälskaren! Sofia Rågenklint är i Kenya och besöker djur. Finns även i SVT Play.

6 kommentarer:

Niklas H sa...

Senaste Walking Dead var värsta slaget i maget på mycket länge i tv-soffan, helt galet. Red Wedding släng dig i väggen liksom :)

(The 100 verkar ju ha en bra grundstory, men trailern kändes lite väl mycket som en "ungdomsserie", men den får chansen.)

Anna Thunman Sköld sa...

Ja, herregud! Så starkt. Och modigt av manusförfattarna/kanalen. Sjukt bra avsnitt.

The 100 går på en ungdomskanal så... jo, det kan tyvärr vara en kryptonit, men som du säger, man måste ge den chansen. Hope against hope osv.

Jessi sa...

Vi diskuterar The Walking Dead rätt friskt på jobbet nu när chefen äntligen kommit ikapp! Det tog lite tid men nu så! Och ja, vart fan är Beth?! Mycket Crowley i veckans Supernatural. Kolla in vad det står på hans telefon när Dean ringer. Så mycket älsk på den! :) Håller med om Vikings, rikigt bra nu. Och Justified håller stilen bra med. Tur att man inte är släkt med den där Crewe-klanen iaf...

Anna Thunman Sköld sa...

Hatar Danny Crewe, tror jag han heter! Han måste döden dö!
Ska se Supernatural nu och spara Justified till i möra. Lovar att spana in C:s telefon! :)

Jeanette sa...

Gaahh, såg precis Girls. Hur kan någon vara så sjölvcentrerad som Hanna??

Och jag håller med om Nashville, Deacon skulle man ju hålla hårt i om man hade honom som pojkvän!

Anna Thunman Sköld sa...

Lena Dunham vet nog exakt vad hon gör (hoppas jag) för att trycka på alla knappar som får oss att vilja ömsom läxa upp henne, ömsom strypa henne :)

Och jaaa, wtf, valet mellan Deacon och Teddy är ju enklast i världen enligt mig.