torsdag 15 augusti 2013

Laura Prepon lämnar Orange is the New Black

Laura Prepon som Alex i Orange is the New Black. Foto: Netflix
Laura Prepon som spelar Alex, Pipers (Taylor Schilling) ex-flickvän och en av anledningarna till att de bägge nu sitter i fängelse, kommer inte att ha en fast roll i säsong två av den möcke populära Netflix-serien (jag är själv en av dom som gillar OITNB massor).

Det står inte klart om det var Prepon eller produktionen som tog beslutet om hennes sorti, men enligt Buzzfeed kommer hon i andra säsongen återvända för att knyta ihop trådarna. Huruvida det sen blir något mer gästspel återstår att se.

Personligen tar jag inte Prepons avsked som något sorgligt. Hon är i min bok  - tillsammans med Kate Mulgrew som spelar ryska Red - ett av de svagare korten. Det jag gillar mest med Orange is the New Black är att det är så många okända och/eller onötta ansikten i rollerna. Och Prepon och Mulgrew förstör fantasin för mig genom att vara alldeles för förknippade med Donna/That '70s Show respektive Janeway/Star Trek Voyager. En del människor kan spela otal roller i otal serier och ändå komma undan med det (Gary Coleman!) men dessa två gör det icke.

Så hej då Alex, ses vi så ses vi! Vaya con Dios etc.    

6 kommentarer:

Karin sa...

åå nej, vad ledsen jag blir... Laura Prepon är ju som lesbisk kattmynta! mjau

Anna Thunman Sköld sa...

Haha, "kattmyntan" för mig är Nicky! Slutar hon blir jag möcke lessen i ögat.

Anonym sa...

Såhär sa netflix "Our season is still developing and nothing is confirmed" Så det är inte säkert att hon försvinner

Anna Thunman Sköld sa...

True! Jag garderade mig med att hon kan komma att göra gästspel efter att hon knutit ihop de viktigaste trådarna!

Malin sa...

Älskar OITNB!! och jag blir lite ledsen om Alex försvinner, blev liksom lite kär i karaktären. Men jag håller med om att det skulle vara värre om Nicky försvann. Alex och Pipers historia känns gjord nu och jag skulle verkligen ogilla om kommande säsonger blev något slags fortsatt triangeldrama mellan Alex, Piper och Larry.
Jag vill hellre se mer av Poussey och Taystee nästa säsong. För att inte tala om min favorit Morello som jag är sååå nyfiken på vad hon har gjort för att hamna i fängelset. Sen hoppas jag att vi får återse Miss Claudette. Höll även på att glömma Crazy Eyes. Det är verkligen många intressanta karaktärer i den här serien. Love it!

Anna Thunman Sköld sa...

Och nu har jag sett klart och är jeteledsen för att Alex ska sluta. Måste nog skriva ett inlägg om detta...
Herregud, det dröjer ju hur länge som helst innan nästa säsong, hur ska jag överleva?!