tisdag 30 april 2013

Historieätarna ger oss ett smakprov på säsong 2



Eller som programledaren Lotta Lundgren säger på Twitter: "en kärleksgåva till er som tyckte om Historieätarna". Nu gäller det bara att ha tålamod, andra säsongen kommer inte förrän nästa år. Men den som väntar på något gott osv.

måndag 29 april 2013

Humor med Alison Brie och Jeremy Piven

Jag har lite fullt upp just nu, men lämnar er med två roliga videor från Funny or Die så länge. Den första, med Internetz flitigaste myra Alison Brie, är några dagar gammal. Den andra med Jeremy Piven, har någon månad på nacken, men funkar ändå!

ENJOY!




Ja, hon är ihop med James Francos lillebror. Även irl.



lördag 27 april 2013

Svenskarna i The Borgias

Vafalls? Varför vimlar det av svenskar i The Borgias? Och som inte uppmärksammats så som Skarsgårdsklanen uppmärksammats. Eller vimlar och vimlar, två stycken pratar jag om. Men de har å andra sidan inga skitroller.

Svensk nummer ett: David Dencik, som rönt framgångar utomlands i Tomas Alfredsons utmärkta Tinker Tailor Soldier Spy, spelar kardinal Orsini. Han är inte helt förtjust i påvedekadensen...

Svensk nummer två: Matias Varela, som åtminstone jag mest känner igen från Snabba Cash-filmerna (Jorge), dök upp i söndagens avsnitt av The Borgias i rollen som kung Ferdinand av Neapel. Inte heller han förefaller vara ett fan av familjen...

COOLT, säger jag stolt om våra Borgias-svenskar.

fredag 26 april 2013

Tre True Blood-promos


Den första, som kom 22 april, och som visar Jason sura över vampyrer och Sookie stå upp för dom. So what else is new...


Den andra, som kom 24 april, och som visar att Joe Manganiello inte är världens bästa skådis.


Den tredje, som kom i dag, och som visar Eric i all sin glory. Fast Sexy Skars får passa sig, lillbrorsan Bill har DET i Hemlock Grove.

16 juni börjar True Bloods sjätte säsongi HBO. Jag vet inte varför jag tittar längre, gammal vana kanske? För att det är lika med sommar? Dessutom är jag nyfiken på Rutger Hauers roll.
Via TVLine.com.

torsdag 25 april 2013

Posters för The Killing och Dexter

*klicka för större bild*
Två av mig emotsedda serier har säsongspremiär i juni. Först den dödsdömda The Killing som lades ned och sen återuppstod för en tredje omgång. Premiär 2 juni i AMC. Det har då gått ett år sen upplösningen av Rosie Larson-mordet och Linden (Mireille Enos) jobbar inte längre för polisen. Men när en gäckande seriemördare börjar härja och Holden (Joel Kinnaman) ber om Lindens hjälp kan hon inte hålla sig. Peter Sarsgaard är med i denna säsong och det gläder mig oerhört.

*klicka för större bild*
Och på tal om seriemördare [radioövergång]... den 30 juni är det dags för Dexter att huggsexa sig igenom den åttonde och sista säsongen. Nätet dras åt för honom och jag är så nyfiken på hur det ska gå. Det rätta vore väl att ta livet av honom, fast på något poetiskt sätt. Vi får la se.

onsdag 24 april 2013

Vad jag tänkt se vecka 17

Continuum continues...
Missa inte välgjorda Sundance Channel-dramat Rectify som började med dubbelavsnitt i måndags i USA. Dessutom var det säsongsstart för småmysiga sci-fi-serien Continuum i söndags. Jag gav upp två serier förra veckan, NY Ink (har tröttnat på alla sob stories) och Da Vinci's Demons (jag orkar bara med en usel serie och då vinner Hemlock Grove).

Veckans tv-serier:
Rectify - premiär! Min lyriska recension HÄR!
Continuum - säsongsstart!
Defiance - se min recension HÄR! Star Trek möter Eureka! Gillart!
Hemlock Grove (Netflix) - usel härlighet! Min recension HÄR!
The Borgias - mmm... så dekadent och härligt.
Veep
- lika vasst och elakt och underbart som i första säsongen.
Awkward
- men vad har hänt med Matty? Han är sjukt trist nu juuuu.
Mad Men
The Voice AU - så kär i Joel Madden.
Hannibal - Kanal 5 kommer att visa även det indragna avsnittet, läs mer HÄR. Se min recension HÄR
Game of Thrones
- härligt med tillskottet av Barry från Misfits aka Iwan Rheon!
Orphan Black - går från klarhet till klarhet, min ursprungsrecension HÄR!
The Voice Us

Top Chef Canada
The Americans - bäst i tv just nu.
Masterchef UK
The Vampire Diaries

Bones - gu, det har blivit så fånigt!
Vikings - blir bara bättre och bättre.
The Rachel Zoe Projekt
- maj, just maj.
RuPaul's Drag Race - menåh, dra ut på finalen, gör det bara... *suck*
Supernatural
- tillbaka efter kort uppehåll.
The Following
Parks and Recreation

Project Runway - go Michelle go!
House (dvd)
- nu säsong 6.
Spooks (Netflix)

I gammelteven/Playkanaler:
Bergs bärbara talkshow (Kanal 5)
Modellpojkar
- fastnade direkt för de små liven, som leker stora i en cynisk modevärld (SVT Play/SVT1)
The Hour
- sista sex delarna innan serien lades ned. (SVT1)
Unge kommissarie Morse
- mitt nya favoritlördagsnöje! (SVT1)
Elementary - det tar sig! (TV4)
Dag
(SVT1/SVT Play)
Mästarnas mästare - av dessa hejar jag på Jesper! (SVT1/SVT Play)
Merlin - sista avsnittet evah, buhuhu! (SVT2/SVT Play)
The Amazing Race - hejar inte på någon längre :( (TV6)

tisdag 23 april 2013

Recension: Rectify


Vilket balsam för själen efter dyra fiaskon som Bates Motel, Da Vinci's Demons och Hemlock Grove (som jag ändå ser underhållningsvärdet i) att få se ett riktigt välgjort, lågmält drama som Rectify. Sundance Channel har nu producerat två högklassiga serier (Top of the Lake var den första) utöver hyllade dokumentären Dödsfallet och miniserien Restless. Det ska bli intressant vad mer som kommer därifrån.

Rectify handlar om Daniel Holden (en suverän Aden Young) som dömd till döden väntat 19 år på verkställandet. Brottet: våldtäkt och mord på en ung kvinna. I stället upptäcks ny DNA-bevisning och Daniel släpps fri. Åklagaren och många med honom tror att en skyldig man släppts, vi andra lämnas att undra och tveka.

Men det vackra i - åtminstone det första (av bara sex) - avsnittet är hur briljant den nyfunna "friheten" skildras. Det känns helt rätt att använda citationstecken eftersom friheten är ett tveeggat svärd för Daniel. Efter två decennium i en liten fyrkant på en anstalt är det nämligen inte oproblematiskt att komma ut. Ljud överallt. Ljus. Människor. Apparater. Krav. Räkningar som ska betalas. Relationer som ska repareras och återupptas. Som tittare får man en chock över hur mycket man tar för givet i vardagslivet - och hur många intryck vi är vana vid, till exempelvis jag själv som ofta sitter med datorn, mobilen och teven samtidigt.

Det finns många paralleller mellan Daniels situation och den som amerikanen Damien Echols tvingades genomleva. Ni vet han från West Memphis Three, som det gjorts tre dokumentärer om titulerade Paradise Lost. Han satt 18 år för ett trippelmord han hela tiden hävdat att han är oskyldig till.

Huffington Post bad därför Echols  recensera piloten. Gör er själva en tjänst och läs den HÄR. Och hans kraftfulla avslutning: "All in all, I'd say Rectify is a powerful and realistic show which more than holds the viewer's attention. But will I be watching it in the future? No, because it's all a rerun to me." Starkt.


Norman Reedus favorit-tv-serier

*klicka för större bild*  Ur Us Magazine.
Precis som om jag behövde ännu fler skäl att gilla Norman Reedus från The Walking Dead... men att han dessutom har oantastlig smak gällande tv-serier är ju bara körsbäret på sundaen.

Bäst: "Oh, boobs! But where's the dragon?" (Om Game of Thrones.)

söndag 21 april 2013

Hemlock Grove var så fascinerande usel...

Foto: Netflix
... att jag bara MÅSTE fortsätta se den! För det känns utstuderat dåligt. Som att vi som ändå orkar se vidare kommer att belönas med evigt liv när serien nått slutet. Allra minst.

Fem riktiga lågvattenmärken:
1. Överspelet
"Se arg ut, JETEARG!" "Se kåt ut, JETEKÅT!" "Se nonchalant ut, JETENONCHIG!" (Ja, ni fattar.)
2. Twin Peaks-stölderna
De för snygga människorna, lyktorna som vajar, fabriken som håller orten vid liv och familjen som styr över allt, mystiska stämningar och BOB-ugglorna i mossen. KOM IGEN.
3. Klyschorna
Zigenare stjäl som korpar, bor i husvagnar och har avtal med Satan. Jaså, inte? Men i Hemlock Grove är det enda som fattas att Lili Taylor har huckle och spåkula. Och ja, jag väljer medvetet ordet zigenare då det är nidbilden som målas upp.
4. Famke Jenssen får spela pervomorsa IGEN!
Lex Nip/Tuck. Ewww.
5. Dialogen/Manuset
Eller som jag vill säga: m-anuset. Hehe.

Men Bill Skarsgård klarar sig någorlunda.
Och som jag började med. Det var så tokdåligt att jag börjar hoppas på en Harper's Island.
HÄR kan ni förresten läsa andra (amerikanska) recensioner.

fredag 19 april 2013

Cougar Towns alla intromeddelanden



En sak jag aldrig tröttnat på i Cougar Town (till skillnad från Penny Can) är öppningsmeddelandena. Och nu har någon ambitiös person satt ihop alla och lagt upp på YouTube. Blinkar ni missar ni Abed-citatet (ja, för alla vet väl vänskapsbanden mellan Community och Cougar Town?)

torsdag 18 april 2013

Min reaktion på säsongens (seriens?) sista Southland



Snälla, snälla TNT, lägg inte ned en av de bästa serierna som går i tv. Southland har så mycket mer att ge. Minst två säsonger till. Särskilt som de bara är 10 avsnitt korta.
Hör bön!

Innan Nick Offerman och Louis CK var kända...



... medverkade de i en liten film som hette Tuna. Och nu har regissören Adam DeCoster lagt upp entimmesrullen på YouTube. Tydligen är den inte särskilt bra, enligt Warming Glow, men den innehåller, utöver Nick Offerman och Louis CK, även andra kända ansikten. Se själva här ovan. Och dö av Offermans utseende. Låååångt ifrån Ron Swanson.

onsdag 17 april 2013

Recension: Defiance

Efter att ha blivit gruvligt besviken på sci-fi-serier som Terra Nova, Falling Skies och Revolution hade jag inte höga förväntningar på Syfys nya satsning Defiance. Jag förväntade mig Starz-kvalitet på cgin, kulisserna och makeupen. Men så blev det inte. Tack och lov.

Istället var det en tajt och grymt lovande pilot som tagit de bästa russinen ur andra sci-fi-kakor som Star Trek, Firefly, Star Wars, Stargate, Mad Max och... Eureka. Det är ett ambitiöst bygge där det till och med ingår ett eget språk. Sådant måste lovordas.

Sedan går det så klart att invända att det är klyschigt, där onda är oerhört onda (bara maktskratten som fattas) och där horan har ett hjärta av guld och hjälten är en riktig KARLAKARL. Men vet ni, det skiter jag i. Så svältfödd är jag på sevärd sci-fi. 

Jag har en önskan dock: att det inte blir för många tonårsvinklingar, för dessa förstör. Lex: Terra Nova. Familjedrama är familjedrama, ungdomsdrama är ungdomsdrama och sci-fi är bäst när det handlar om vuxna (som beter sig som barn, haha).

Slutligen måste jag ta med några helt lösa iakttagelser. Som att herr Tarr ser ut som Lucius Malfoy från Harry Potter och att fru Tarr är en kopia av Heidi Montag post-operationerna. Eller att doktorn (som verkar få en lika viktig roll som doktorerna i Star Trek, yay) har likheter med Anne Heche? Och att det finns en hel ras som bara måste vara modellerad efter "special makeup effects artist" Glenn Hetrick, domare i realitytävlingen med samma tema; Face Off, som även det visas i Syfy. En liten vinkning, kanske?

Anyho. Jag är fortsatt pepp!

tisdag 16 april 2013

Vad jag tänkt se vecka 16



Dubbelavsnitt av The Borgias (smakstart!), Awkward och Parks and Rec. Premiär för scifiserien Defiance i Syfy och fantasythrillern Hemlock Grove (med Bill Skarsgård) på Netflix (alla avsnitt släpps på fredag). Och i gammelteve ska jag med glädje fortsätta titta på unge Morse och andra och sista säsongen av The Hour. I SVT Play börjar en dokumentärserie om livet som manlig modell på torsdag. Det kan jag ju heller inte missa...

Veckans tv-serier:
Defiance - premiär! Recension kommer men jag gillade! Star Trek möter Eureka! 
Hemlock Grove - premiär!
The Borgias - säsongspremiär!
Veep - säsongspremiär!
Awkward - säsongspremiär!

Da Vinci's Demons - riktigt b, men ändå liiite underhållande, se min recension HÄR!
Mad Men - lika bra som alltid, fast med fulare frisyrer.
The Voice AU - så kär i Joel Madden.
Hannibal - så kär i Hugh Dancy. Se min recension HÄR
Game of Thrones
- härligt med tillskottet av Barry från Misfits aka Iwan Rheon!
NY Ink
Orphan Black - min ursprungsrecension HÄR!
The Voice Us
- så kär i Garrett.
Top of the Lake
- sista avsnitten nu, vilken paradroll för Elisabeth Moss!
Top Chef Canada

The Americans - bäst i tv just nu.
Southland - säsongsfinal och jag har fan inte hämtat mig än från förra veckans BOMBMATTA till avsnitt!
Masterchef UK
The Vampire Diaries

Vikings - kolla in vad E-type tycker om serien HÄR, se min recension HÄR!
The Rachel Zoe Projekt
- maj, just maj.
Grimm
- <3
Lost Girl - säsongsfinal! HERREGUD, vilka vändningar, måste man vänta ett år nu eller?
RuPaul's Drag Race

The Following
Parks and Recreation
- dubbelavsnitt!
Project Runway - del ett av finalen.
House (dvd)
- nu säsong 6.
Spooks (Netflix) - första säsongen avklarad.

I gammelteven/Playkanaler:
Modellpojkar - premiär! (SVT Play/SVT1)
Grey Gardens
- tv-filmen om Big Edie och Little Edie. (SVT1)
The Hour
- säsongspremiär! Sista sex delarna innan serien lades ned. (SVT1)
Unge kommissarie Morse
- gillade massor! (SVT1)
Elementary - det tar sig! (TV4)
Dag
(SVT1/SVT Play)
Big Love - allra sista avsnittet, buhuhu... Vilken fenomenal sistasäsong! (SVT2)
Mästarnas mästare - av dessa hejar jag på Jesper! (SVT1/SVT Play)
Plus
(SVT1/SVT Play)
Merlin - bara två avsnitt kvar... (SVT2/SVT Play)
The Amazing Race - heja snowboardproffsen! (TV6)

Veritabel tv-fest! SVT öppnar sitt programarkiv!



Klockan 12 i dag invigs SVT:s öppna arkiv med pompa och ståt av SVT:s vd Eva Hamilton, men redan nu kan vi vanliga dödliga likt Joakim von Anka tumla in bland de _många_ klassiska tv-programmen som plötsligt gjorts tillgängliga. I går på Twitter hördes jublet över ungdomsserien Spung. Men du har också Sagostunden med Astrid Lindgren, Hemsöborna, Jacobs stege, Rederiet, Den vita stenen, Fem myror är fler än fyra elefanter, Ebba och Didrik och - min personliga favorit och det som för alltid formade min bild av folkhögskolor - Lackalänga! Med flera, med flera, med flera.

Public service, var det ja. Fantastiskt!

HÄR är länken!

måndag 15 april 2013

Alison Bries sexiga Esquire-bilder

*klicka för större bilder*




Alison Brie har allt. Hon kan rappa, hon kan sjunga, hon kan agera, hon har komisk tajming... och en kropp som både män och kvinnor suktar efter. Hon behöver alltså inte alls vika ut sig för magasin som GQ och nu senast Esquire, men gör det ändå. För att hon gillar uppmärksamheten, I presume. Och jag gillar henne - så här är bilderna!

Gårdagens Mad Men var för övrigt en triumf för Brie och hennes rollfigur Trudy Campbell.

söndag 14 april 2013

Recension: Da Vinci's Demons

Bringa som en frukostflinga? Tom Riley som Leonardo Da Vinci. Foto: Starz
Jag borde kanske ha tagit lärdom från Spartacus, Starz tidigare storproduktion, att kulisser och cgi inte är av bästa kvalitet i den kanalens serier. Jag borde kanske inte heller fallit fullt så hårt för den andra samtida kostymserien, The Borgias, som Showtime visar (och som börjar sin tredje säsong i kväll i US of A).

För det gör att mitt bestående intryck av Da Vinci's Demons är att den känns billig. Och att universalgeniet Da Vinci reducerats till en påhittig spelevink. Av hans påstådda homosexualitet märks inte ett spår, istället frolickar han med en fattigmans-Angelina Jolie (ja, givetvis är nakenhet, särskilt från kvinnornas sida ett måste även i denna serie, vad trodde ni?) och hans outfit... tja, den lämnar en hel del övrigt att önska. Plus att jag ser likheter mellan Tom Riley (som spelar Da Vinci) och Charlie i It's Always Sunny in Philadelphia, vilket inte är till förstnämndes fördel, i hans förförarroll.

Det historiska tas så lätt på att jag tänker många gånger att det är som att se en sån där tv-film med dr Carter aka Noah Wyle där han är bibliotekarie på äventyr.

Men.

Om jag bortser från absolut allt som hade med den verklige Da Vinci att göra så kan jag ändå låta mig underhållas ett tag. Dock ingen längre stund. Och som storsatsning sett är det ingen höjdare. Da Vinci's Demons får tre avsnitt och fortsätter den lika b-igt som den börjat, blir det arrividerci för min del.

Betyg: Två dissekerade korpar av fem möjliga.

Pst! Största chocken och behållningen var för övrigt när Hugh Bonneville i öppningsscenen visar sig NAKEN! Ja, LORD GRANTHAM från Downton Abbey!

lördag 13 april 2013

Veckans bästa: Ron Swanson äter banan

Eller försöker i alla fall. Gosse, jag känner igen mig!

Han var det bästa med veckans avsnitt av Parks and Recreation.

torsdag 11 april 2013

Det stora bromance-inlägget

Vad som utgör bra bromance för mig: 
De är egentligen varandras motsatser, eller i alla fall väldigt olika, men blir trots det BFF:s.
Inte att blanda ihop med frenemies, som exempel Raylan och Boyd i Justified. De är inte heller bröder, utan vänner utan släktskap. Plus: de har lärt känna varandra i vuxen ålder. Där har ni mina kriterier på en bromance.

Och här är de bromancepar jag gillar bäst (just nu). Jag är medveten om att det fattas massor, men tro det eller ej, jag ser faktiskt inte på alla serier som finns... Däremot får ni gärna lämna era favvos i kommentarerna med motivering, jag är nyfiken på vilka ni gillar!

REALITYBROMANCE:

*Adam Levine och Blake Shelton i The Voice
På ytan finns inte många gemensamma beröringspunkter, Adam är den sofistikerade rockern med designslitna kläder medan Blake är countrystjärnan som gillar boobs, boots och whiskeyshots. Deras bromance började i The Voice och nu skämtar de öppet om hur mycket de gillar varandra. I en intervju inför nya säsongen sade Blake om nye coachen Usher: "He is so hot....Usher's my free pass with Adam". Vedertaget smeknamn på deras bromance: Bladam.


*Seal och Joel Madden i The Voice AU
En ännu större överraskning än Bladam är Seals och Good Charlotte-sångaren Joel Maddens nyfunna vänskap i australiska The Voice. Soul meets poppunk. Förvisso känns deras bromance mer som en mentor (Seal) och hans protegé men man märker i programmet att det finns en genuin värme dem emellan.

FICTIONBROMANCE:

*Monroe och Nick i Grimm
En innerlig vänskap mellan en Grimm och en Fuchsbau, vem kunde tro det? Det som gör mig varmast om hjärtat är hur gulliga de är tillsammans, samt att de givetvis ställer upp för varandra i alla lägen.

* Arthur och Merlin i Merlin
Om man söker på Arthur och Merlin på internetz får man fram otaliga fanfictionbilder på de två tillsammans. Alltså tillsammans som i t-i-l-l-s-a-m-m-a-n-s. Men för min egen del är det just deras (platoniska) kärlek till varandra som gör serien värd att se. Hur olika de än är (kung vs tjänare, mot vs för magi) skulle de gå i döden för varandra. Hur fint är inte det då?

*Troy och Abed i Community
Återigen ett omaka par, en jock och en nörd, som via komvux finner varandra och en förkärlek för allt lekfullt och fantasirikt. Numera är de som ett gammalt gift par, som smetat av sig på varandra (Troy är nördigare, Abed coolare). Det går inte att bara säga Troy och Abed. Man måste sjunga fram "Troy and Abed in the morning".

*Finch och Reese i Person of Interest
En knastertorr it-expert och en yrkesmilitär slår sina påsar samman och deras enstöringstendenser passar dom. De respekterar varandras behov av avskildhet samtidigt som de slipper den totala ensamheten i och med deras gemensamma jobb att rädda oskyldiga själar. Win-win. (Det finns en hel del fanfiction här med... folk har alldeles för livlig fantasi!)

* Bobby och Andy i Cougar Town
Bromance upphöjt till tio. Dessa två ligger sked utan att skämmas och har på många sätt en hjärtligare relation än den Andy har med sin fru. Ibland blir Andy svartsjuk om Bobby ägnar för mycket tid med någon annan. De två är också - enligt bromance-mallen - diametralt olika egentligen. Bobby är en happy-go-lucky-slacker som bor på en båt på en parkering. Andy är borgmästare och finansrådgivare och hårt hållen hemma.


* Dean och Benny i SupernaturalÅterigen två motsatser. Dean jagar egentligen såna som Benny (vampyr). Men inget svetsar samman en bromance som en stunt i skärselden... *spoiler* Om ni är ikapp med säsongens Supernatural så vet ni det HÄR *spoiler*. Jag vill inte skriva mer pga spoilerrisk, men jag blir tårögd av lojaliteten dem emellan.

 * Phil och Stan i The Americans
KGB-agenten Phil blir mot alla odds kompis med grannen tillika FBI-agenten Stan. Stan vet inte om Phils dubbelliv, men Phil vet att Stan är både agent OCH ute efter såna som honom. Ändå börjar han motvilligt gilla Stan. För även om de är varandras största fiender är de bägge lika utsatta och besatta av sina uppdrag. Detta är ett gränsfall eftersom det skulle kunna klassas som frenemies, men då inte Stan vet om Phils KGB-status tycker jag det kan ingå i bromance-genren.

OCH SÅ UNDANTAGET SOM BEKRÄFTAR REGELN:

*Jax och Opie i Sons of Anarchy
Jax och Opie växte upp tillsammans och har alltid varit bästisar. De inte är varandras motsatser men har ack så olika ambitioner i livet. Deras vänskap sätts på hårda prov, fast när det verkligen gäller visar Opie att BFF (best friends forever) inte bara är en beteckning.

KLASSISK TV-BROMANCE:

* Chandler och Joey i Vänner
* Turk och JD i Scrubs (bästisar irl också!)
* House och Wilson i House
* Jerry och George i Seinfeld
* Tigh och Adama i Battlestar Galactica
* Jonathan, Ray och George i Bored to Death

onsdag 10 april 2013

Norman Reedus för Terry Richardson

Jag märkte att jag inte var ensam om att gilla Norman Reedus som Daryl Dixon i The Walking Dead... så jag tror inte ni misstycker om jag lägger upp några fler - nytagna - bilder på honom, tagna av kändisfotografen Terry Richardson (som alltid lyckas få stjärnorna att ställa upp på... lite udda plåtningar).  En rad urheta bilder... och så kommer den med Norman/Daryl och katten. Hahaha, wtf?

Hello hawtness! *klicka för större bilder*


Här har Norman snott åt sig Terrys glajjer.

Alltså, wtf?

Här däremot ser det rätt och riktigt ut.


Mannen till vänster är alltså Terry himself.


HÄR kan ni hitta fler bilder! Alla foton: Terry Richardson.

tisdag 9 april 2013

Heliga ko - känner ni igen HONOM?

*klicka för större bilder*




Alltså, innan jag fattade vem det var... ?!
Så är här har ni aldrig sett Walt Jr från Breaking Bad!
Som irl heter RJ Mitte, och som har en CP-skada precis som sin rollfigur, dock mycket mildare än i serien. Han fick lära sig gå på kryckor och tala långsammare för rollen.
Bilderna ovan är från en fotografering för magasinet Dark Beauty.
Via Uproxx.

måndag 8 april 2013

Vad jag tänkt se vecka 15

Mitt eget Blue Hawaii... Foto: AMC
Mad Men är tillbaka och 60-talet har gått från det avundsvärt stilrena till det mer ovårdade psykedeliska. Men vad gör väl det när Roger Sterling finns? Löv him. Och chocken när jag insåg att Linda Cardellini var med! Först Rory från Gilmore Girls och nu Lindsay från Freaks & Geeks.
Veckans premiär i USA är Da Vinci's Demons (Starz) som jag redan i förväg är mycket tveksam inför. Jag vet inte varför, har bara fått en dålig känsla av trailrarna. I SVT får vi se en ung kommissarie Morse lösa mordgåtor i Oxford. Om man ska vara petig är han inte kommissarie än där, men jag förstår varför SVT struntade i det när de satte titeln.

Veckans tv-serier:
Da Vinci's Demons - seriestart!
Mad Men - säsongsstart! Polisongerna! På söndag är det premiär i Kanal 9.
The Voice AU - säsongsstart! Nu med Ricky Martin som coach. Efter första kvällen: jag gillade Keith Urban bättre.
Hannibal - snygg pilot, se min recension HÄR
Game of Thrones

NY Ink  - jag gillar det, men har börjat tröttna lite på alla sob stories.
Orphan Black - andra avsnittet tog sig, min urspungsrecension HÄR!
The Voice Us
- jag älskar blind auditions-delen. Älskar! Dock ska jag inte se brittiska versionen.
Top of the Lake
- deppigt men bra, min recension HÄR!
Top Chef Canada

The Americans - bäst i tv just nu.
Masterchef UK

Vikings - introt är bättre än serien, men jag är fast nu, se min recension HÄR!
The Rachel Zoe Projekt

Grimm
- <3
Kourtney & Kim take Miami
- säsongsfinal! De har inga spärrar i den där familjen!
Lost Girl

Nashville - denna härliga countrysåpa!
Southland - åh, Ben, din strulpelle!
RuPaul's Drag Race

The Following
Person of Interest

Supernatural
Parks and Recreation
Cougar Town
- säsongsfinal!
Project Runway
House (dvd)
- nu säsong 6
Spooks (Netflix) - att se Matthew Macfadyen så ung... wow.

I gammelteven/Playkanaler:
Unge kommissarie Morse - seriepremiär! Lördag 21.30. (SVT1)
Dokument inifrån: Ska vi förbjuda sockret? (SVT2)
Elementary (TV4)
Dag
(SVT1/SVT Play)
Mästarnas mästare - (SVT1/SVT Play)
Plus
(SVT1/SVT Play)
Merlin (SVT2/SVT Play)
The Amazing Race - heja snowboardproffsen! (TV6)

söndag 7 april 2013

Teasertajm: Dexter, säsong 8



Stajlish. Den senaste teasern. Hela bilden.



Den tidigare teasern. Med alla offer.

Söndagen den 30 juni börjar Dexter igen i USA.

lördag 6 april 2013

Snabbrecension: Hannibal

Du skall(e) icke mörda din nästa. Foto: NBC
Vi har unge morsgrisen Norman Bates, vi har unge kommissarie Morse och vi har unge kannibal Hannibal. Ännu en trend i den snäva tv-världen. En återkommande. Jag minns med skräckblandad förtjusning serier som Young Herkules (Ryan Gosling!) och Young Indiana Jones.

Den nya generationen (heh) "unga" har till skillnad från sistnämnda två en kvalitativ ambition och det är åtminstone i Hannibal dess räddning. För om vi skalar bort de begåvade skådespelarna (Hugh Dancy, Mads Mikkelsen och Laurence Fishburne), den suggestiva musiken och den snygga scenografin kvarstår egentligen bara en rätt okomplicerad kriminalserie, där två på ytan olika personligheter (varav en råkar vara kannibal i det här sammanhanget) löser veckans brott tillsammans.

Men tack vare ovan nämnda fernissor blir Hannibal något mer än en simpel procedural. Och något jag inte sett mig mätt på än.

Betyg: 3,5 glas chianti av 5.  

NB: Kanal 5 premiärvisar Hannibal redan på måndag, 8 april, kl 21.00. Bates Motel och Unge kommissarie Morse kommer bägge i SVT i juni respektive 13 april.

torsdag 4 april 2013

Lättklädd Elisabeth Moss i GQ



Foton: GQ
Dubbelt aktuella Elisabeth Moss, som just nu går att se i überdeppiga men urbraiga Top of The Lake (se min åsikt om den HÄR) och som också snart är tillbaka i Mad Men har ställt upp på lättklädda bilder för killmagasinet GQ.

Mad Men har premiär nu på söndag i USA (veckan efter i Kanal 9 i Sverige). Top of the Lake kommer till SVT i augusti.

Enkel och genial Arrested Development-poster

*klicka för större bild*
Tagline: Try to contain yourself.
Lysande.

onsdag 3 april 2013

The evolution of The Walking Dead-Daryl

Het som en eldsvåda: Norman Reedus som spelar Daryl Dixon i TWD.
För ett tag sen gjorde jag en "evolution of" på Charlie Hunnam. Tack vare en kommentar av Henrik Bennetter gör jag i dag en likadan på Daryl Dixon i The Walking Dead. För snacka om att ha gått från redneck till cooling - och från värsting till reformerad - och att det syns i bland annat hans hårstil.

Btw. Norman Reedus som spelar Daryl, är en före detta Prada-modell, och har barn med den danska supermodellen Helena Christensen, en son de fick 1999. De är inte längre ett par. Och 2005 var Reedus med i en otäck bilolycka som resulterade i att han numera har en ögonhåla i titan.

Reedus sökte rollen som Merle men gjorde ett sånt intryck på alla att mannen bakom den tecknade serien, Robert Kirkman, helt enkelt skapade en brorsa till Merle och gav den rollen till Reedus. Och sättet han tog sig an karaktären inspirerade manusförfattarna att göra honom till den coole hjälten Daryl är numera. Impressive, aight?

I begynnelsen var Daryl råbarkad, kortklippt, råttblondish och rätt orippad. Och med ett värdelöst armborst.

Vare sig frisyren eller kläderna hade ännu gjort mannen. Han hade heller inte en fast plats i serien.
Men så. Varde ljus! Eller snarare mörker, för i säsong 2 fick Daryl mer färg i håret och tishorna och linnena byttes ut mot ärmlösa skjortor eller skinnvästar. Han blev också mer deffad och blev en i gänget - till sist.
I tredje säsongen var håret brunt, frisyren hipp och kläderna mer Sons of Anarchy än redneck.
Och vi älskar honom.
Ända sen säsong två har såna här memes dykt upp. Daryl är den nye Chuck Norris. Bless!