söndag 31 augusti 2014

Min vecka hos MovieZine

En svenska i Dexter: Katia Winter. Numera återfinns hon i Sleepy Hollow.

Även den här veckan gjorde jag ett eget helgknäck. Denna gång om svenskar i amerikanska tv-serier. Det finns ju faktiskt rätt många numera. Vilket är sjukt kul! Det som annars bräckte precis allt annat var "nyheten" att Homer Simpson gjort den däringa ALS Ice Bucket-utmaningen. Många tusen personer ville se detta. Det brukar vara så: det jag lägger ned min själ på får fyra besökare, det jag slänger in med vänsterhanden får tusentals. Otack är världens lön osv.

Vecka 35
10 svenskar i amerikanska TV-serier
Känslosamt när "Searching for Sugar Man" vann på Kristallen-galan
The Flash möter sin första fiende i ny trailer
Du avgör 5 amerikanska TV-piloters öden
"Vänner"-cafét Central Perk öppnar i New York
Nästa säsong av "Sherlock" kommer bli "knäckande"
Homer Simpson antar ALS Ice Bucket-utmaningen
Första "The Flash"-postern är här
Skarsgård om "True Blood"-finalen: "Jag grät"
"Breaking Bad" blev Emmy-galans stora vinnare
Emmy-galan 2014: MovieZine tippar bästa dramaserien
Hatade du eller älskade du "True Blood"-finalen?
HBO har släppt teasers till fyra av sina höstserier

fredag 29 augusti 2014

Kolla in stämningsfyllda bilder på Sons of Anarchy

*klicka för större bilder*
EW.com publicerade dessa för ett par dagar sen. Ursnygga, om ni frågar mig. Och lyckas samtidigt förmedla att vi inte ska förvänta oss nån dubbla regnbågar-finalsäsong.

Adriana, f'låt Wendy.

Gemma.

Tigs.

Juice.

Chibs.
9 september kör de igång i USA. Oktober i Kanal 9.

onsdag 27 augusti 2014

Vad jag tänkt se vecka 35

Bästa scenen i trista finalavsnittet av True Blood.
Inga nya serier som har premiär den här veckan. I alla fall inga som jag planerat att kolla in. Men det finns ju att se ändå...

Veckans tv-serier:
Intruders
- mycket märklig seriestart, som jag ärligt talat inte fattade mycket av. Jag hoppas jag fattar mer nästa avsnitt. Men en sak är ju säker, skådisen James Frain har fastnat i övernaturlig-facket.
America's Next Top Model
- de 14 finalisterna skulle utses och det var förutsägbart vilka som skulle få gå vidare.
Million Dollar Listing: Los Angeles - har inte kunnat se, jag har inte hittat några streaminglänkar!
Legends
- nej, detta passar mig inte. Det är alldeles för mycket procedural och alldeles för lite av Sean Bean-traumat. 
The Knick - åh, bra avsnitt i helgen! Men the gore! Eeeeeww. Jag som älskar att äta framför teven...
Outlander - har inte sett förra veckans avsnitt, men ska.
The Amazing Race Australia
- nä, jag inser att jag inte har några jag hejar på.
The Great British Bake Off -
*spoiler* He, där åkte den ena av de jag inte gillade, Jordan. *spoiler*
The Killing
- men sheeeeeeeeet, vilken deppig omgång. Och elakheten hos både Linden och Holder är så ovan och hemsk. Jag har bara sista avsnittet kvar nu, hur ska det gå, hur ska det gå? *vrider mina händer* 
Project Runway - precis som jag trodde var det nu som Heidi fick sin Emmy-klänning. Lite chockartat att det var *spoiler* Sean som sytt den eller hur? Men den var helt i en klass för sig. Yay också för att Amanda låg på topp igen! *spoiler*
Face Off - har inte hunnit se veckans avsnitt än. 
The Strain - en sak har de sannerligen lyckats med och det är hur vidriga vampsen är! Och nu kom *spoiler* Mr Quinlan in i slutet och han kommer rocka, believe you me! *spoiler* Däremot förstår jag inte hur en del smittade kan vara så smarta medan andra bara verkar vara typ blodtörstiga?
Utopia - har inte hunnit se, men ser verkligen fram emot den...
Ray Donovan - tack gode gu, att *spoiler* det där med viagran inte kom och så att säga bet brorsan i rumpan, jag hade nog inte klarat det. *spoiler* Äääälskade slutscenen med en dansande Ray Donovan!
Extant - har inte hunnit se förra veckans dubbeldos än.
The Amazing Race Canada -
HURRA!!! *spoiler* de gräsliga tvillingarna från Québec åkte ut! *spoiler* Min önskan gick i uppfyllelse. 
The Leftovers - veckans höjdpunkt varje vecka! Okej att senaste avsnittet till största delen var rätt törrt med pre-försvinnandebiten men de sista minuterna? Oh, boy, oh boy.
Naked & Afraid
- bara nåt sorts klippavsnitt som jag inte orkade se.
Tyrant
- såg precis säsongsfinalen. Den lade upp det för en säsong två om vi säger så, men jag kommer garanterat INTE titta på den om så blir fallet. Den betedde sig mer som en eftermiddagssåpa än en kvalitetsserie.
True Blood
- finalavsnittet var ju ett stort MÄÄÄÄÄH. Eller som amerikanerna uttryckte det: BORING. *spoiler* För lite Eric, ingen Eric & Sookie, alldeles för framhastat men samtidigt astråkigt och den där Thanksgiving-middagen de kom släpande med i slutet där Sookie hade lyssnat på Bills råd och träffat en människokarl (som förblev okänd för oss tv-tittare) och skaffat barn med? Patetiskt. *spoiler* Den skulle fått tre säsonger och sen lagts ned när den stod på topp. Det är vad jag framhåller.
Rectify - har sett klart andra säsongen och det var ju en minst sagt frustrerande slutscen. Tur att den fått en tredje säsong. Dock att jag oroar mig för att de ska lalla på säsong efter säsong här. Gör nu inte samma miss som True Blood här ovan. Men en till omgång tål den. Helt klart.  
Keeping Up with the Kardashians
- inget avsnitt den här veckan.
Masterchef US - men när *spoiler* kommer Leslie åka ut egentligen? Han har sin charm den gamle silverrräven, men han är också totalt vedervärdig emellanåt. Jag unnar honom inte att gå till final. Jag tror att den kommer stå mellan Courtney, Elizabeth och Christian och av dessa tre hamnar min röst hos Elizabeth. Gott så. *spoiler*
Arkiv X (Netflix US) - nästan halvvägs in i fjärde säsongen nu. Jag avskyr alla konspirationsavsnitt! Lite jobbigt då serien typ går ut på det, haha! Arkiv X föredrar jag som procedural-serie.
Comedians In Cars Getting Coffee (comediansincarsgettingcoffee.com)
- när jag såg Tina Fey-avsnittet blev jag lite beklämd över att hon nästan verkade be om ursäkt för att hon är rolig. 
Archer Vice (Netflix)
- Danger Zone!
Trailer Park Boys (Netflix) - ser om säsong sju nu. Den nya, åttonde, säsongen börjar 5 september! 
Salem (fulstream) - ser ikapp den här halvkassa häxserien, jag tappade den efter fem avsnitt. Shane West i skägg, I dunno, men den är spännande, det kan jag inte säga emot.

I gammelteven/Playkanaler:
Retro (fredag, SVT1, 21.00) - denna fredag om videovåld och varningsetiketter. Det går väl inte att INTE tänka på Motorsågsmassakern?
Miranda (fredag SVT1, 21.30) - säsongsstart!
Den unge kommissarie Morse (SVT Flow) - men grr, har ff inte sett första långfilmslånga avsnittet...

tisdag 26 augusti 2014

Amy Poehler på Emmygalan 2014



Jag älskar den här kvinnan. Det roligaste i klippet är när hon och den tyvärr helt okarismatiske programledaren Seth Meyers ska presentera Matthew McConaughey och Woody Harrelson och de har spånat fram några olika varianter på vad de ska säga. Fnissattack galore här hemma. Börjar vid 02.30ish. Men se hela klippet för all del.

Nästa år kan väl hon och Tina leda Emmyn? De har ju redan gjort ett sånt bra jobb med Golden Globes.

lördag 23 augusti 2014

Gwen får mig att längta efter The Voice



Åh, Gwen Stefani, marry me! Hur snygg är hon inte? Cool? Och hon åldras tydligen baklänges, hon fyller 45 i oktober men ser bara bättre ut för varje år som går.

Pharell kan jag inte säga så mycket om än, osedd, men jag tror inte att vi kommer sakna vare sig Usher, Xtina, CeeLo eller Shakira

Sen blir jag glatt tårögd av Adam och Blake och deras självklara bjäbb och bromance. De är som i sitt vardagsrum nu efter sex säsonger. Och som jag älskar dom för det!

Däremot kommer jag nog bara orka se blinda audition-delen, sen görs det så konstiga val och i slutändan är det alltid nån strömlinjetyp som vinner, men fram till dess ska det bli gôrskôj! Faktiskt.

Premiär 22 sep i US of A. 

fredag 22 augusti 2014

Okejrå, Ice Bucket Challenge - you just won me over!



Jag ger mig. Jag pudlar. Ice Bucket-utmaningen har givit 53,3 miljoner dollar till dags dato, det är alltså 12 miljoner mer än i I GÅR. Så den gör gott. Den ger dolares till ALS-forskningen OCH den ger oss blöta kändisar.

I dag kom den stilfullaste hittills. Patrick Stewart så klart.

Bloopers från Parks and Recs säsong 6



Ron Swanson dansar! Say no more!

torsdag 21 augusti 2014

Bilder: Tom Hardy i Peaky Blinders

Tom Hardy i Peaky Blinders-rollen.
Men börja nu nån himla gång!! Jag längtar ihjäl mig till andra säsongen av Peaky Blinders vars första säsong var en sån sanslöst trevlig överraskning för mig. Och säsong två? Jag menar, jag har alltid varit svag för Cillian Murphy men Cillian Murphy OCH Tom Hardy? *squeal*

Jag skrev nyheten om att Tom Hardy skulle medverka för ett halvår sen HÄR! 

Cillian och Tom.

Här är en teaser för säsong 2:


Och här är en rolig video där de diskuterar de jäkligt speciella frisyrerna i säsong 1. Tydligen var grabbarna fåfänga och det tog en hel del övertalning att få dom att klippa sig... hehe. Jag fick också en chock första avsnittet när jag såg fripporna. Men sen vänjer man sig och i slutet tyckte jag de var snygga!

onsdag 20 augusti 2014

Den här Ice Bucket-utmaningen har gått överstyr


Chris Pratts video är kul, ändå.

Att hellre hälla en hink iskallt vatten över skallen än att ge pengar till ALS-forskning är ju helt cray-cray. Ändå har alla i hela kändisvärlden från Tom Cruise via gamle pressen George W Bush till musiker som Eddie Vedder och Dave Grohl gjort det.

Den ende vettige i det här - och det är svårt chockerande att förstå - är Charlie Sheen. CHARLIE SHEEN! Han häller en hink pengar över sig istället, som han donerar.

Bilden jag lade upp på Twitter säger allt om vad jag tycker om den här "utmaningen".


Hoppas nu att alla di här rika mennschorna donerar I ALLA FALL. För ALS är en jävla skitsjukdom.

UPPDATERAT 21 AUGUSTI: Okej, okej, okej. Jag får pudla lite här dårå. Jag skrev precis en artikel till MovieZine där jag kollade upp hur mycket Ice Bucket-spektaklet fått in och vi snackar 31,5 miljoner dollar, alltså cirka 228 miljoner kronor. Förra året hade under samma tid fått in 13 miljoner svenska kronor. Så ja, det funkar uppenbarligen. Men jag tycker fortfarande att det är dumt. 

tisdag 19 augusti 2014

Vad jag tänkt se vecka 34

Chantelle, drabbad av autoimmuna sjukdomen vitiligo.
Tyra Banks är tillbaka med 21:a (!!!) säsongen av America's Next Top  Model och nu har de ju helt givit upp "Top". Av det jag såg i säsongspremiären har absolut ingen chans att bli just det: toppmodell. Men så ligger det inget "uppslag i italienska Vogue" i potten heller.

Tyra har en förkärlek till att inkludera åtminstone en deltagare som är annorlunda på något sätt ("legally blind", lupus, autism, transsexuell är de jag kommer på nu), och i år har en av tjejerna vitiligo, sjukdomen som Michael Jackson gjorde känd, där pigmenteringen i huden försvinner.
 
Precis som förra omgången ingår även killar i mixen och dessutom är Miss J tillbaka. Jag borde ha tröttnat för länge sen, men I'm addicted to crazy.

En ny säsong av Million Dollar Listing: Los Angeles börjar också och bara för några dagar sen läste jag att mäklaren Josh Flaggs 94-åriga farmor (mormor?) Edith gått bort. Hon var en sån cool dam och Josh hängde ofta hos henne i de tidigare säsongerna. Jag antar att tv-kanalen Bravo kommer dedicera första avsnittet till henne. En som kommer fattas mig också: Madison, som hoppat av serien. Buhu.

Ah, jag får inte heller glömma att brittiska thrillerserien Intruders sätter igång på lördag. Övernaturliga grejer med favoriten John Simm minsann. Måste ju kollas in.

Den åttonde säsongen av Doctor Who startar också, på lördag, för er som följer det.

Veckans tv-serier:
Intruders - seriepremiär!
America's Next Top Model
- säsongsstart!
Million Dollar Listing: Los Angeles - säsongsstart!
Legends
- första avsnittet var okej, jag gillade Sean Bean, men har svårt för FBI-teamet som leds av Ali Larter. De är liksom _för_ bra och då försvinner trovärdighetskänslan. Men Sean, honom tror jag på.
The Knick - andra avsnittet planade ut lite grann. Tycker kanske att det blir en aning melodramatiskt med sjukhuschefens skulder... men jaja.
Outlander - jag säger inte att det är dåligt, men jag säger inte heller att det är bra. Det är... nånting. Och jag tänker se vidare eftersom jag inte läst böckerna och vill veta hur det fortsätter.
Top Chef Duels - nä, känner inte för't.
The Amazing Race Australia
- har inga favvosar än.
The Great British Bake Off -
här har jag två jag inte gillar så mycket, nämligen *spoiler* Jordan och Kate *spoiler*. De andra är urhärliga än så länge.
The Killing
- men åh, kom igen nu, Anna
Project Runway - yay! *spoiler* Amanda vann igen! Och rätt person åkte, grinollen Hernon. *spoiler*
Face Off - vilken upphämtning, det är vad jag har att säga om vinnaren för förra veckans avsnitt. 
The Strain - fortsätter vara en trea i betyg men nu är jag inne i den och det händer ju grejer!
Utopia - har inte hunnit se, men ser verkligen fram emot den...
Ray Donovan - veckans avsnitt slog nån sorts jobbighetsrekord med *spoiler* den sexuellt anorektiske brorsan när han var på dejt och tog viagran och sen sonen i familjen lade sig med huvudet i hans knä. Då orkade jag tamejfan knappt vara kvar i rummet, åh lordi-lord. *spoiler*
Extant - nu ökar de visningstakten och sänder två avsnitt per vecka. Inte mig emot.
The Amazing Race Canada -
go *spoilers* surfardudes, nu hejar jag på er! *spoilers*
The Leftovers - jävlar i min lilla låda. Den här serien har en helt egen agenda. Total förvirring verkar vara dess mål. Men det är ju så sjukt bra i all sin galenskap. Och okej, nu tror jag att hundfångaren är på rikt, dock *spoiler* att han inte är normal, typ kanske från en annan tid, kanske är en fallen ängel, som han skämtade om, I don't know, men nåt fel är det. Att Patti tog sig av daga var en förlust, tycker jag, jag gillade hennes burdusa stil. Och vad Garvey skulle förstå får nån gärna förklara för mig... *spoiler*    
Naked & Afraid
- tjejen i veckans Himalaya-par drev mig till vansinne. DRICKA VATTNET I INDIEN? YOU FRAKKIN CRAY-CRAY, GF?
Tyrant
- den där syrran som dykt upp, det var ett dåligt manusbeslut.
True Blood
- på söndag går SISTA avsnittet EVAH. Fi fan, vad gött. Jag kan inte fatta att jag investerat min tid i sju hela säsonger av den här vampyrsåpan, men nu ska jag banne mig se klart den.
Rectify - i dag kom beskedet att Rectify får en tredje säsong. Det gläder mig, men låt den inte traggla på i evigheter. 
Keeping Up with the Kardashians
- nej, Kris Jenner, man behöver verkligen inte ha sin mamma hängande över sig när man planerar sitt bröllop. (Säger hon som inte berättade för någon mer än sin högste chef om sitt eget bröllop...)
Masterchef US - har inte hunnit se veckans avsnitt.
Arkiv X (Netflix US) - sex avsnitt in på säsong 4. Det andra, med den inavlade Motorsågsmassaker-familjen, var riktigt, riktigt nasty. Likaså sjätte, med skönhetsopererande häxor och kirurger som går för långt. *rys* Btw, Scully är ursnygg i den här säsongen.   
Comedians In Cars Getting Coffee (comediansincarsgettingcoffee.com)
- sett Jay Leno-avsnittet och ba: jaha.
Archer Vice (Netflix)
- har sett vidare och Pams förhållande till kokain och mat påminner så mycket om min mops beteende. Hehehe.
Trailer Park Boys (Netflix) - ser om säsong sju nu. Den nya, åttonde, säsongen börjar 5 september! 

I gammelteven/Playkanaler:
Retro (fredag, SVT1, 21.00) - haha, det var ju mycket topless och naket - även i barnprogram - när en annan växte upp. Det ska Jens Von Reis titta närmare på. Solstollarna, Baywatch...
Den unge kommissarie Morse (SVT Flow) - ååååå, såg att jag missat första avsnittet, det måste jag ta igen via Flow. Tyckte jättemycket om förra säsongen.

söndag 17 augusti 2014

Heidi Klum vann röda mattan på Emmy Creative Arts-galan med den här bilden

*klicka för större bild* Hahaha, Tim Gunns förskräckta min! Foto: JustJared
Det roliga är att klänningen hon bär är gjord av en av deltagarna i pågående säsong av Project Runway, nämligen *spoiler* Sean *spoiler*. Jag antar att hen vann nästa veckas tävling som går ut på att göra en galaoutfit till Heidi. Synd att de inte hann visa det avsnittet först så en (= jag) slapp spoilas.

Jag skrev lite om Creative Arts-tillställningen på MovieZine.

De tunga priserna delas ut nästa måndag i Hollywood.

Så här såg klänningen ut när Heidi lugnat sig några hekto.

lördag 16 augusti 2014

Intervju med Peter Harness, manusförfattare extraordinaire

Peter Harness, bild lånad från hans Twittersida.
För ett tag sen fick jag kontakt med engelsmannen slash malmöbon Peter Harness som skrivit manus till svensksända TV-projekt som Wallander (den med Kenneth Branagh) och Brottsplats: Edinburgh (Jason Isaacs!).

Han har också på egen hand överfört Susanna Clarkes fantastiska roman Jonathan Strange & Mr Norrell till en BBC-serie bestående av sju delar som ska visas senare i år i Storbritannien.

Just nu är han dock högaktuell för att ha skrivit manus till ett kommande Doctor Who-avsnitt.

MovieZine publicerar jag i dag de bitar av intervjun jag gjorde som handlade om just Doctor Who. Läs den HÄR

Här nedan ger jag er hela alltet, oöversatt och som det är. För mig personligen är det nämligen coolare att han gjort TV av Strange-boken. Jag skrev superupphetsad om saken redan 2 december 2012 i min TV6-blogg...

* How does one get to write for Doctor Who? Is it on merit alone or do you have to sort of audition for it?

- I’ve been desperate to write for Doctor Who for ever, but I didn’t really put myself forward for it until a couple of years ago. I don’t know how it works for everyone, but I went and pitched several ideas to the producers back in (I think) 2011. One of the ideas they went for in particular, and I spent a while developing it for Matt Smith’s Doctor before Jonathan Strange carried me away and I had to leave it on the shelf. As soon as my duties on Strange & Norrell were done, however, I hurried straight back to Doctor Who and started writing. And I think it’s better for having waited a while - it feels more of a 12th Doctor story than an 11th as it turns out. I think you’ll see what I mean.

* Were you familiar with the Doctor Who-universe before or did you take a crash course?

- I’ve loved Doctor Who for as long as I can remember. The first episodes I can remember were shown in 1979, which would make me three years old (in fact, the very first story I can remember is Destiny of the Daleks, which features the wonderful actor Tony Osoba, who by complete coincidence is also in the story I’ve written). I was obsessed with the show as a child and I pretty much have been ever since. So I’m as much of a fanboy as anyone. In fact, one of the most wonderful things about doing Doctor Who is getting together with the other people who make it and having a good old-fashioned geek out. We’re all essentially just fans of the show, and we still enjoy it as fans, even though we happen to work on it at the moment.

* Head honcho Steven Moffat seems to credit you alone for being able to snatch Hermione Norris to do an episode. He said in a statement from BBC: “It's a testament to the quality of Peter Harness's intense and emotional script, that we've been able to attract an actress of the brilliance of Hermione Norris." That is high praise - how does that feel?

- It feels very good indeed, and it was very kind of him to say so. In fact, I think I might have that quote tattooed to my forehead.

* Are you doing more than one episode of the show this season?

- No. But I really hope they’ll have me back again some time.

* Have your time in Sweden - since 2008 right? - changed your way of writing in any way? Do you have to go back to UK sometimes to get in the "right mindset"?

- Not really. I think my way of writing has only changed in the way that it always changes, based on experience and whatever new ideas suddenly pop up. Maybe I’m a bit more political than I used to be, and that may very well come from living in Sweden, which has a very different political life to the UK. I’m back in the UK fairly regularly, however, and I spent a lot of last year living there during the filming of Jonathan Strange & Mr Norrell, so I hope I’m still in touch with things over there. 

* Finally - Jonathan Strange & Mr Norrell! One of my favourite novels of all time. It's pretty intricant, wasn't it hard to make it tv-friendly so to speak? And what are you most afraid of: the judging of the fans of Doctor Who or the judging of the fans of Jonathan Strange & Mr Norrell?

- I’m feeling very lucky at the moment - beyond lucky, in fact - as the last two things I’ve done have basically been my two dream projects. Jonathan Strange and Mr Norrell is my favourite book, and the chance to spend a few years adapting it into a series, and seeing that series through production, with wonderful collaborators like Toby Haynes (director) and Nick Hirschkorn (producer), as well as the unbelievably talented Susanna Clarke herself, has been an incredible joy and privilege. We’ve also been incredibly lucky with the cast and crew we’ve managed to attract. It’s been a big challenge in all sorts of ways to turn it into a TV series, but it’s been very enjoyable because the source material is so good.

- In terms of fan reaction from either project, I just hope, as I always do, that I’ve written a decent story that people will enjoy, and which works on its own terms. There are always some people who love whatever you do, and some who hate it; and the rest are always somewhere in between. It just feels very good to have done both series, and other than doing the best job I can, I can’t really influence what people’s reactions will be. 

***

Alltså.... mina förväntningar på denna serie!!! Jag vill att den ska gå kring jul, den är så lämpad för det!

torsdag 14 augusti 2014

TV-kändisarna varnar för binge-tittande

Några mycket kända amerikanska tv-fejjor ger här råd och förmaningar kring fenomenet binge-tittande, eller maratonkollande som jag också kallar det.

Småkul en torsdagskväll.

onsdag 13 augusti 2014

Vad jag tänkt se vecka 33



Jag missade att ta med två premiärer förra veckan, dels Top Chef Duels och dels Outlander. Förstnämnda ännu en matlagningstävling, sistnämnda Battlestar Galactica-förnyaren Ron D Moores nya Starz-serie, som bygger på Diana Gabaldons fantasyböcker.

Outlander hann jag se och ärligt talat blev jag inte riktigt klok på vad jag tyckte. På sina ställen var det som att se en Harlekin-roman utspela sig inför mina ögon men samtidigt var det också både spännande och underhållande så... jag lär fortsätta titta och häpna*.

(* häpna över att det inte var en endaste liten pubesperuk i sikte under hela piloten, trots att serien visas i bröst- och blodkanalen i Starz.)

Steven Soderberghs kostymdrama i sjukhusmiljö, The Knick, däremot, tyckte jag direkt om. Även om det inte sparades på operationsbilderna direkt. Fi fan, vad det karvades i magar och pumpades ut blod i små flaskor som inte räckte till. Men New York i tidigt 1900-tal var sunkigt snyggt och Clive Owen suverän som kokainberoende, stroppig men samtidigt briljant läkare. Ge mig mer! Jag till och med gillade den kônstige syntmusiken.

Den här veckan måste jag spana in Legends, Sean Beans nya tv-serie, som börjar i amerikanska TNT i kväll, onsdag. De har till och med gjort en grej av att Bean dör hela tiden i sin reklam för serien, under hashtaggen #DontKillSeanBean - så en får väl hoppas att han klarar sig de tio avsnitt Legends består av. Eller inte, om hans rollfigur suger.

Veckans tv-serier:
Legends - seriepremiär
The Knick - bra grejer, se ovan.
Outlander - måste se mer för att bilda mig en ordentlig uppfattning. Men jag gillar hon som spelar Claire, hon påminner om typ fyra olika skådespelerskor, från Juliette Binoche till Alex Kingston.
Top Chef Duels - har inte sett än.
The Amazing Race Australia
- de kör Australien mot Nya Zeeland i den här omgången och det är ungefär som om Sverige skulle tävla mot Norge. Mycket prestige.
The Great British Bake Off -
åh, det är så härligt att vara tillbaka i regniga, vackra England. Det är tryggt att allt är sig likt, inga nymodigheter här inte.
The Killing
- i helgen, då jävlar, ska jag se de sex sista i ett svep. 
Project Runway - alltså detta med hyllningarna till *spoiler* Sandhya hela tiden? *spoiler* JAG FÖRSTÅR INTE.
Face Off - oh, jag har många som jag gillar, men Cig är den ende jag minns namnet på just nu. Han är en spexig typ. 
The Strain - precis som jag hoppats tog det sig lite när Setrakians historia skulle fram.
Utopia - har inte hunnit se, men ser verkligen fram emot den...
Ray Donovan - jag har skrivit om min avsky för tv-tweens förut och gaaaah, tonårsdottern i Ray D är så... tonårig att jag vill strypa henne och hennes storyline.
Extant - *spoiler* Vad hände med fostret? Vad är grejen med Meryl Streeps dotter, hon döljer nåt mer än robotben. Hur kommer Ethan vara när han vaknar upp? *spoiler* Har så många frågor nu och ser fram emot nästa avsnitt.
The Amazing Race Canada -
jahopp, bara för att jag *spoiler* sa att jag gillade mamman och sonen åkte de ut :((( *spoiler* 
The Leftovers - nu är jag osäker igen på om hundmördaren är på rikt. Alla är så skadade i psyket. Men jag älskart. Nora! Stenhårde Scott Glenn som Garveys mentalsjuke (?) farsa. De förvildade hundarna. *spoiler* Profeten, hans kramar och hans gravida asiatbrudar??? *spoiler* Ja, jävlar. Är djupt tacksam för att serien fått en andra säsong. 
Naked & Afraid -
alltså, förra veckans par måste varit det vidrigaste nånsin. Bägge två. Ville bara att de skulle bli uppätna av ett havsodjur eller dylikt.
Tyrant
- *mummel* har börjat titta igen, men bara för att jag vill veta vad som ska hända. Inte för att jag tycker det är bra. Det är det inte.
True Blood
- har inte hunnit titta på veckans avsnitt, men alla scener med Eric och Pam är sevärda. Alla scener med Sookie, Bill och Sam är ASDÅLIGA och/eller ASBORING.
Rectify - är på avsnitt åtta nu och shit, hur kan "slow-tv" vara så blodtryckshöjande? Jag sitter och vrider mig av ångest i soffan över Daniels alla konstiga val. Men det är sjukt bra.
Keeping Up with the Kardashians
- det är givetvis en tragedi för Khloé att behöva genomlida en skilsmässa i tv och för publik, men det ger också oss tittare några sällsynta ögonblick av ärlighet, när hon inte orkar spela enligt manus för en sekund.
Crossbones - efter att ha sett de två finalavsnitten *spoiler* så är jag glad för att de lade ned serien, den slutade ju på ett fullt acceptabelt och till och med bra sätt och med en John Malkovich som fick vandra bort i solnedgången (typ). *spoiler* Jag är nöjd med hela säsongen den fick. Den får tre starka piratflaggor av mig.
Masterchef US - en katt med sina nio liv har INGENTING på *spoiler* Leslie! Han verkar kunna överleva allt. Lite gulligt att han och utskickade Ahran blivit som far och dotter efter att de avskytt varandra som pesten i början. Men smidig är han ICKE. *spoiler*
House (Netflix US) - JAG HAR SETT KLART HOUSE NU!!! Det tog sin lilla tid men åh så värt. Det var ett rätt bra slut också om vi bortser från *spoiler* den där satans drömsekvensen när House hade skjutit heroin och skulle typ göra upp med sitt förflutna. Det var nästan så jag snabbspolade igenom det... *spoiler* 
Arkiv X (Netflix US)
- bara ett avsnitt kvar av säsong tre nu.   
Comedians In Cars Getting Coffee (comediansincarsgettingcoffee.com)
- inte sett mer sen sist.
Masterchef Aus (fulstreamar) - KLAR!!! Och det blev inte alls någon av dom jag tippat som vann. Långt därifrån faktiskt. Men *spoiler* i takt med att Andy blev bättre och bättre så gillade jag honom mer och mer. Han var lugn och metodisk och verkade så oerhört sympatisk. Humor hade han också. Så grattis till honom. *spoiler* Värdig vinnare!
Peaky Blinders (fulstreamar) - började bra, slutade ännu bättre. Jag är lyrisk. Och längtar som sjutton efter andra säsongen som kommer i höst, inget datum har utannonserats än.

I gammelteven/Playkanaler:
Retro (fredag, SVT1, 21.00) - åh, det ska handla om Trackslistan på fredag! Kaj Kindvall! Min uppväxt!

tisdag 12 augusti 2014

Några ord om Robin Williams

Sorgligt att vakna i dag med beskedet att Robin Williams begått självmord, 63 år gammal. Han hade en mops som hette Leonard, vilket givetvis i mina ögon gjorde honom till en förträfflig människa.

Jag tyckte om hans tidiga tv-serie Mork & Mindy eftersom den gick när jag var barn, jag avskydde hans senaste tv-projekt The Crazy Ones. Istället kommer jag minnas honom för hans många fina - ofta sentimentala -  filmroller. Döda poeters sällskap, Good Will Hunting, Uppvaknanden, The Birdcage, Anden i Aladdin, Garp och hans värld, Fisher King. Han var också jäkligt bra som läskig, som i One Hour Photo eller i Insomnia.

En sak som var väldigt speciell med Williams är hur nästan alla, från ung till gammal, har en relation till honom. Han har spelat i barnfilmer, i familjefilmer, i draman, i komedier, i storfilmer, i indierullar... ja, i de flesta genrer och för de flesta åldrar. Det gör att desto fler kommer sakna honom i dag.

Depression, detta satans påfund som jag själv fått känna på i omgångar. Mina tankar går till hans familj och till Leonard. Mopsar är känsliga varelser.

söndag 10 augusti 2014

Min vecka hos MovieZine

Vill bra gärna läsa denna. Älskar, älskar serien.
Weee, jag blir så glad när mina grejer går bra! Som veckans Läs din tv-serie, som jag också gjort i två omgångar här i min tv-blogg. Sen var folk ivriga på Entertainment Weeklys 25 bästa tv-karaktärer, vem som tjänat mest pengar per avsnitt och The Big Bang Theorys nya jättelöner. Märkligt nog var det inte många som brydde sig om plagiat-anklagelserna mot vårens mest hajpade serier, True Detective. Pizzolatto behöver nog inte oroa sig för sin Emmy-nominering. Den verkar sitta säkert.

Vecka 32
5 aktuella TV-serier som bygger på böcker
TV:s 25 bästa rollfigurer
"True Detective"-skaparen tillbakavisar plagiat-anklagelserna
"Dawsons" nya roll: FBI-agent i "CSI: Cyber"
Trailer: Jax är på jaktstigen i "Sons of Anarchys" sista säsong
Här är TV-skådisarna som alla tjänat miljoner per avsnitt
"True Detective"-skaparen anklagas för textstöld
"The Office"-filmen spelas in nästa år
Ingen Wes Craven-regi i MTV:s "Scream"-serie
Första bilderna på Charlie Cox som "Daredevil"
"Welcome to Sweden" förnyas även i USA
Vince Vaughn och Elisabeth Moss på väg till "True Detective"
Bråket avstyrt - rekordlönder för "The Big Bang Theory"-stjärnorna

fredag 8 augusti 2014

Nu har Benedict Cumberbatch får en utter uppkallad efter sig

Lika som bär?
För två år sen bloggade jag på min TV6-blogg om det här med uttrar som ser ut som Benedict Cumberbatch. Det var väl bara en tidsfråga men nu har en utter fått namnet Benedict. Benny som han kallas i dagligt tal finns i Tennessee och verkar tycka det är smaskens med melon:


Via Zap2it.

onsdag 6 augusti 2014

Dessa bilder gör mig varm inombords

*klicka för större bild*
Entertainment Weeklys omslag den här veckan knäcker. Alltså, hur bra? Julia Louis-Dreyfus och Kevin Spacey, de två underbart vedervärdiga tv-politikerna från Veep respektive House of Cards, kör ombytta roller och det blir bara så fantastiskt. Älskar sånt här! Numret handlar för övrigt om de 25 bästa rollfigurerna i tv. Spännande att se vilka de andra 23 är.

En sista grej ba. Är det bara jag som tycker Kevin påminner om Mary McDonnell (Battlestar Galactica)? När man ser på lite avstånd?

tisdag 5 augusti 2014

Vad jag tänkt se vecka 32

Let's get to it. Den här veckan ska jag se de sista sex avsnitten av The Killing, som jag inte kunde bingea i helgen pga bortrest make. Dessutom är det säsongsstart för The Great British Bake Off på onsdag i BBC - yay!

På fredag är det premiär för Steven Soderberghs Cinemax-drama The Knick med Clive Owen i huvudrollen - den visas sen i HBO Nordic dagen därpå.

Och andra säsongen av ullgulliga Please Like Me startar på fredag, men där tänkte jag faktiskt vänta tills SVT Flow sänder den, det dröjer inte länge.

I övrigt har jag under förra veckan börjat titta på första säsongen av Peaky Blinders som jag tycker är helt fantastisk, och med musik av The White Stripes och Nick Cave, vilket först kändes fel då serien utspelar sig på 1920-talet men sen blir en tillgång. Cillian Murphy är grymt bra i huvudrollen också. Ser ruggigt mycket fram emot säsong två som gästas av... TOM FRAKKIN HARDY!

Sen såg jag äntligen klart säsong två av The Americans och wow, vilken grym serie det är också! Det är helt underbart att det finns så mycket mästerlig tv att titta på numera. Lyxen! Däremot är jag helt emot Margo Martindales insats. Jag tycker hon är skitkass här. Men bra tvist på slutet, det må jag säga. Och jag vill se Matthew Rhys näcka mer nästa säsong, jag är less på att det bara är Keri Russell som ska ligga naken på sängen och sprattla med benen. 

Veckans tv-serier:
The Knick - seriepremiär!
The Amazing Race Australia
- säsong tre kickade igång i måndags.
The Great British Bake Off -
femte säsongen med soggy bottoms!
The Killing
- dags att ta farväl av Holder och Linden. Buhu.
Project Runway - mmm, älskar den här säsongen. Min favorit: *spoiler* Amanda från säsong 11, hon som har en bror som är med i Maroon 5. Av någon anledning verkar bara jag gilla henne. På PR:s hemsida har hon i detta nu 79 (!) ynka som gillar henne (och då är jag en av dom), medan Sandhya har över 3000! Skam på torra land! *spoiler*
Face Off - även FO har en stark säsong, även om jag tyckte förra säsongens deltagare var i en klass för sig. Men jag gillar temat med död och liv, ont vs gott, mörkt mot ljust.
The Strain -  alltså... hur pajigt har inte det här blivit då? Jag får hela tiden påminna mig om att det är kabel-tv jag ser. Det känns billigt och fattigt på en gång. Den Guillermo del Toro jag ser här påminner mer om hjärndöda Pacific Rim än om suveräna Pans Labyrint. Jag hade verkligen hoppats på sistnämnda.
Utopia - har inte hunnit se, men ser verkligen fram emot den...
Ray Donovan - en ren njutning att titta på en här säsongen. Det är tajt, det är snyggt, det är Jon Voight. Min enda invändning: snacka om att slösa bort en (ashet) resurs i Katherine Moennig. Ge henne mer att göra!
Extant - jag vidhåller att jag tycker Halle Berry-thrillern är fullt sevärd. Nej, ingen topp 15-serier jag sett, men ett habilt spänningshantverk, ungefär som en Kepler-roman.
The Amazing Race Canada -
gillar nu även mamman och sonen. 
The Leftovers - komiskt hur den här serien delar upp folk i två läger. Jag är PRO. SUPER-PRO. Jag ser den som topp fem i år. Jag älskar hur weird den är. Hur man inte får grepp om Guilty Remnants. Att man tycker mer illa om folk än att man gillar dom. Och är han på riktigt, den där hundmördaren? Jag börjar tro han är en del av Garveys hallucinationer. 
Naked & Afraid -
snubben förra veckan som var besatt av att bygga läger... tjena Gökboet. Återigen får man se hur snabbt de faller, överlevnadstyperna, när de befinner sig i okända territorier och inte i sin egen trygga outback. 
Tyrant
- har inte bestämt om jag ska ge upp eller fortsätta se.
True Blood
- oops, ligger efter.
Rectify - nu har vi börjat se och JAG HATAR DRÖMSEKVENSER. Jag tror jag måste skriva ett inlägg enkom om detta. Likaväl som sci-fi-serier alltid måste ha ett bottle-avsnitt verkar alla kvalitetsdramer ha nåt jävla koma-/dröm-avsnitt/sekvens som liksom ska förmedla huvudpersonens innersta tankar och tillstånd. Bluääähh. Men när väl de var avklarade så är andra säsongen av Rectify precis lika vackert ihoptråcklad som första. Det är slow-tv fast med handling.
Keeping Up with the Kardashians
- Brody Jenner gör serien lite roligare för han känns inte lika tillrättalagd som de andra. Hela det där snacket om hans halvstånd var jätteskoj.
Crossbones - jaha, så går de och LÄGGER NED Crossbones! Vaffanculo?! Min bästa matinéunderhållning ju. *surar* Ska i alla fall se de två sista avsnitten som gick i helgen. F-arr-väl, John Malkovich!
Masterchef US - inte sett veckans avsnitt än.
House (Netflix US) - JAG HAR SETT KLART HOUSE NU!!! Det tog sin lilla tid men åh så värt. Det var ett rätt bra slut också om vi bortser från *spoiler* den där satans drömsekvensen när House hade skjutit heroin och skulle typ göra upp med sitt förflutna. Det var nästan så jag snabbspolade igenom det... *spoiler* 
Arkiv X (Netflix US)
- säsong tre. Det har varit många gästinhopp från olika That '70s Show-skådisar nu. Väntar bara på att Ashton Kutcher ska dyka upp härnäst. 
Comedians In Cars Getting Coffee (comediansincarsgettingcoffee.com)
- säsong tre nu.
Masterchef Aus (fulstreamar) - TVÅ avsnitt kvar av fjärde säsongen! Fattar ni hur spännande det är! Men guuuuuu, vilken tid det tar att se. Varje avsnitt är ju en timme långt också.
Peaky Blinders (fulstreamar) - som jag skrev inledningsvis: sjukt välgjord BBC-serie som jag bara uppskattar mer för varje avsnitt jag ser. Så glad för att den fått en andra säsong.

I gammelteven/Playkanaler:
Retro (fredag, SVT1, 21.00) - den här veckan om klassiska sportdueller. Tyckte förra veckan fokuserade alldeles för mycket på Suzanne Vega men när det började snackas Seinfeld då blev jag go och glad igen.

söndag 3 augusti 2014

Min vecka hos MovieZine

Tre personer har gjort Meg Griffins röst.
Sorry för dålig uppdateringsfart här. Det är semestertider. Jag är afk så mycket jag kan. Men jobbat har jag gjort. Och här är veckans tv-nyheter från MovieZine. The Big Bang Theorys fortsatta lönebråk har lockat till läsning, likaså - glädjande nog - min feature om utbytta tv-skådisar (även om jag fick bassning av flera läsare för att jag inte tagit med Doctor Who. Jag vidhåller dock att jag valde utifrån roller där de inte bytt skådisar med flit.).

Vecka 31
Kolla in ett smakprov på nya zombieserien "Z Nation"
Här är finalpostern för "Sons of Anarchy"
Ny trailer för "BoJack Horseman"
"The Killing": bakom kulisserna på fjärde och sista säsongen
10 TV-roller som bytt skådespelare
Lönebråket i "The Big Bang Theory" har officiellt försenat inspelningarna
Kolla in "Vänner" utan skämten
Fartigaste "The Flash"-teasern hittills
Nostalgisk "Lost"-hyllning på Comic-Con
"Sons of Anarchy" får bokserie - första släpps i november