fredag 28 februari 2014

Dags att börja känna peppen för säsong två av Orphan Black!

Tatiana som Sarah.
BBC America började med start den 26 februari att rulla ut ett nytt teaserklipp per dag. Så ska ske i åtta dagar. Här är de två första.





 "I was salivating at the challenge to get to play all these characters and define each of these women because each of them are so well written.  You could have a series about each of them.  They’re so complex and human and funny and dark."
Tatiana Maslany om att spela en triljard kloner 

Alltså Tatiana Maslany, hur duktig? Hon får mig på riktigt att tro på varenda en av klonerna hon gör.

19 april börjar nya säsongen bestående av tio avsnitt over there. Can't wait!

(Ps. Om du inte sett serien och tänkt se ikapp, bli inte avskräckt över första avsnitten, de är lite... prövande. Det blir bra mycket bättre allteftersom handlingen tar fart.)

torsdag 27 februari 2014

Se Matthew McConaughey i tidig tv-roll



Time really IS a flat circle!

Inte jetemycket har förändrats sedan 1992, när McConaughey spelade in ett avsnitt av verklighetsbaserade tv-serien Unsolved Mysteries (eller jo, McC:s skådespelarförmåga och val av roller).  Ni vet ett sånt där program där brotten dramatiseras men historien förs framåt av offrens anhöriga och andra som jobbade med fallen.

I det här fallet gestaltar McConaughey offret. Han klipper gräs (koppling till True Detective!) i öppen skjorta (typiskt McConaughey) och sedan (för att göra en lång historia kort) skjuts han av ett pervo i röd pickup (koppling till True Detective igen!).

Vulture hade lagt upp videon efter att True Detective-regissören Cary Joji Fukunaga tagit upp den i en annan intervju. Fukunaga tyckte McC var en lysande skådis redan då. Mhm. Let's agree to disagree.

Eller vad säger ni?

onsdag 26 februari 2014

Kristian Gidlund och de omhändertagna hästarna är magisk tv

Jag hade tänkt skriva en blajig text om något helt annat i dag.

Men så såg jag Jills veranda med Kristian Gidlund och det grep tag i mig. Inte bara det att vi nu sitter här med ett dystert facit - att Kristian dog bara månader efter resan till Nashville, inte ens 30 år gammal - utan också för att det märktes vilket intryck han gjorde på Jill och hur de här dagarna de fick tillsammans förde dom samman.

Ömheten i hur de liksom stödde sig mot varandra och det klassiska i att den som är sjuk är den som får trösta den som är frisk. Och också hur Kristian, trots smärtor och trötthet, vägrar låta cancern bestämma över sin Nashville-vistelse.

HÄR är klippet med hästarna!

Jag höll mina egna känslor i schack fram till det att hästarna dök upp. Kristian älskade hästar och hade det på sin to do-list att få åka och träffa några i Nashville. Jill tar då med honom till en ranch som omhändertar vanvårdade, misshandlade hästar. Och när jag såg de ståtliga djuren springa i flock, ärrade men fria, med manarna fladdrande - då brast det. De hade blivit räddade, de hade fått en ny chans och lever nu bättre liv. För Kristian fanns ingen räddning, inga nya chanser.

Det är vackert, starkt och oerhört sorgligt.

Jills verandaSVT Play HÄR!

Ps. Fantastisk produktion också, klippning och musikläggning är spot-on.

tisdag 25 februari 2014

Vinn Game of Thrones, säsong tre, på blu-ray

Ett paket kom på posten...
Nån snäll pr-människa skickade mig den alldeles nysläppta blu-ray-boxen för Game of Thrones, säsong tre. Men då jag inte har en blu-ray-spelare känns det ju som om någon av er, mina käraste bloggläsare borde få njuta av den istället. Det ingår nån sorts konstig träkniv också, som synes på bilden.

För att vinna. Svara på dessa tre frågor.

1. Vad hette Daenerys vidrige bror?
2. Vad är det för djur på House of Lannisters vapensköld?
3. Vad betyder valar morghulis?

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD.

måndag 24 februari 2014

Vad jag tänkt se vecka 9

Momoa möter Henderson.
HÅLL I HATTEN för den här veckan bombarderas vi av tv-serier! The Americans! Vikings! Hannibal! The Red Road! Grimm är tillbaka! RuPaul starts our engines! WOO-FRAKKING-HOO!

FYI1: Söndag natt går Oscarsgalan i Kanal 9, men då jag inte har kanalen kommer jag inte titta.
FYI2: TV6 börjar visa säsong 21 av The Amazing Race på söndag! Jag trodde de givit upp den serien, och har precis sett hela säsongen. Men för er andra! Klockan 18.00 börjar det.

Veckans tv-serier:
The Red Road - seriepremiär
The Americans -
säsongspremiär! Äntligen!
Vikings - säsongspremiär!
RuPaul's Drag Race -
säsongspremiär! Gala!
Hannibal -
säsongspremiär! Michael Pitt ska vara med den här säsongen!!!!!!!!!!!!!
The Voice -
säsongspremiär! Usher och Shakira återvänder som domare istället för Cee-Lo och Xtina.
Ink Master -
säsongspremiär!
Grimm -
tillbaka igen! Svärföräldrarna!
Parks and Recreation -
första avsnittet efter Chris och Anns farväl.
Star-Crossed
- OMG, vad jag himlade med ögonen när jag såg pilotavsnittet. Roman och Julia, really? Could you BE more obvious?Men jag måste se ett par avsnitt till, för det ändade ju rätt dramatiskt om en säger.
House of Cards
- får anstå en stund, gaaah.
The Walking Dead
- inte sett veckans avsnitt än, men alltså, finns det några av de yngre som jag inte vill ska dö? Tror inte det. De är odrägliga hela bunten, från bebisen via psykopatbruden till Maggies syrra.
True Detective
- har inte sett veckans avsnitt än, men ser fram emot det i kväll. Sällan har en mordhistoria handlat så lite om själva morden. Offren här är Marty och Rust. Love, love, love.
Masterchef Canada -
mina favoriter så här långt är whiskyröstade rörmokaren Dora och "Kanadas gay Martha Stewart" Dale. Sistnämnda är sannerligen inte populär hos sina medtävlare men jag gillar honom för hans kreativitet och tävlingssinne.
The Following -
whoa, Ryan har blivit rå!
The Musketeers - har inte sett veckans avsnitt än. TV4 börjar visa serien 3 mars.
Looking - jag vill inte ta fram b-ordet, men förra avsnittet där Patrick och Raùl lär känna varandra var göllit men way too långt. Jag kände mig som tredje hjulet typ.
Black Sails - har inte sett helgens avsnitt, osäker på om det blir av...
Under the Gunn - jag säger det igen: WTF, NICK!
Girls
- har inte sett söndagens avsnitt än. 
Episodes - ååååhhhahahahahaha, när Matt LeBlanc tvingas säga Joeys catchphrase "How ya doin'" för att få en tjej att komma, satan i gatan vad jag frustskrattade! 
Face Off - har inte så mycket att tillägga, alla är superduktiga och jag gillar vad jag ser.
Nashville - nytt avsnitt på onsdag, äntligen!
Supernatural - nytt avsnitt i möra!
Keeping Up with the Kardashians - ett mellanavsnitt, familjen har garageutförsäljning och Bruce blir uppvaktad på sin födelsedag. Yada-yada.
Helix - har inte sett fredagens avsnitt, svårt osäker på om jag kommer göra det heller nu när så mycket annat BÄTTRE börjar.
Justified
-  nytt avsnitt i morgon!
Cougar Town - slutscenen med kattvideon var sjukt rolig!
Lost Girl - säsongsfinal förra veckan och WHAT THE WHAT *spoiler* Kenzi dog??? Kenzi dog!!! Jag kan inte smälta det. Det är ju hon och Bo som GÖR serien. Nä, lägg ner nu, snälla. Jag vill inte att det fortsätter om inte hon är med. For realz. *spoiler* Det positiva är att de spelade en fantastiskt vacker låt i slutet av Keaton Henson. You. Ojoj, vilken text!
Brooklyn Nine-Nine - nytt avsnitt den här veckan.
Best Ink - säsongsfinal! Bra trio i finalen, mycket spännande!
Person of Interest
- nytt avsnitt den här veckan.
House (streamar) - säsong 8. Chase och nunnan? Aw. 
Arkiv X
(Netflix Us) - halvvägs genom säsong två. Inte sett mer sen sist.
Million Dollar Listing: Los Angeles (streamar) - säsong 6. Hulkade och grät när Madisons vovve dog. Madison och Josh Flagg är typ mina vänner nu när jag sett så himla många avsnitt på raken. Och 2 april börjar Million Dollar Listing: New York, säsong tre! Woop, woop!

I gammelteven/Playkanaler:
The Goldbergs (TV3, lördag, 17.00) - seriepremiär!
Top Model Sverige
(TV3, mån-tors 19.30) - säsongspremiär!
Jills veranda
(SVT1, onsdag, 21.00) - Kristian Gidlunds sista resa i livet gick till Nashville.
Vicious
(SVT1, söndagar 21.45) - väldigt old-school-farsartat med burkskratt och forntidsskämt. Men vissa grejer skrattade jag så gott åt. Igenkänningshumor, misstänker jag (= pensionär i själen). 
Atlantis
(SVT2, lördagar 18.15) - precis så infantilt spännande som jag hoppats.
Söndag med Sofia (Barnkanalen, söndagar 19.50/SVT Play) - för djurälskaren! Sofia Rågenklint är i Kenya och besöker djur. Finns även i SVT Play.

lördag 22 februari 2014

Australia's Next Top Model-domaren Charlotte Dawson hittad död

RIP, Charlotte!
Alltså, jag är så chockad!
Expressen skrev om nån stjärna som nätmobbades och nu hittats död, men jag kunde inte i min vildaste fantasi tro att det var Charlotte Dawson som avsågs! Hon som verkade så osårbar i Australia's Next Top Model. Cool, sassy och alltid med en comeback till den dryge (men rolige) Alex Perry. De två var som ett gammalt gift, botoxat, par. Bästisar irl.

Men att hon hela sitt liv lidit av depressioner och tydligen varit med om otäcka saker som liten flicka visste jag inte. Jag visste inte heller att de jävla nättrollen knäckt henne så totalt att hon vid ett tillfälle tvingats söka akuthjälp på sjukhus.

"I probably should just ignore it, but that's never been my style"
Dawson om nätmobbingen.
Enligt The Guardian påträffades hon livlös i sitt hus i Sydney i förmiddags. Inget brott misstänks så självmord låter som den tänkbara orsaken. Hon blev 47 år.

Skådespelaren Russell Crowe var en av hennes vänner - de hade känt varandra sen tonåren - och när han fick höra om Dawsons död bröt han ihop på den restaurang han befann sig. Senare twittrade han:


Russell Crowe och Charlotte Dawson i sin ungdom. Foto: Sunday Telegraph


fredag 21 februari 2014

True Detective-superklipp: Rust Cohles "positiva" livssyn

Vulture har klippt ihop Matthew McConaugheys mest deppiga repliker som utredaren Rust Cohle i HBO:s rätteligen überhyllade dramaserie True Detective. Staplade på varandra så här blir det nästan komiskt hur mörk Cohle är. Hmm... Cohle + mörk = kôlsvart! Där gick det upp en talgdank!

HÄR är länken, av ngn outgrundlig anledning ville videon inte embedda sig här på sidan.

Klassiskt citat redan: "I think the honorable thing for our species to do is deny our programming. Walk hand in hand into extinction."

Muntergök är nog hans mellannamn... (även om jag är beredd att hålla med honom ibland när man läser nyheterna.)

torsdag 20 februari 2014

The Comeback kan göra... comeback!


Det florerar ju alltid en massa såna här rykten, jag ser typ två varje dag när jag går igenom tv-nyheterna. Men mitt öga fångades genast av artikeln HÄR som handlar om HBO:s kortlivade FANTASTISKA metakomedi The Comeback, från 2005, som jag hade på min lista över HBO:s 15 bästa serier. (Och som förvånansvärt många av er också kom ihåg och gillade.)

Bara det faktum att Michael Patrick King och Lisa Kudrow som skapade serien ihop har käkat några luncher tillsammans och snackat om att återuppliva serien får mig att vilja ta några danssteg.

Klippt ur EW:
"King explains, “Lisa and I actually have had a couple of lunches lately where we’ve been missing Valerie and wondering where she’d be. That’s just a creative exploration Lisa and I are doing. We care so much about Valerie and the work that we did that, in hindsight, felt so edgy. Lisa and I have been amusing ourselves, and maybe somebody else might be amused in the future.”

Both Kudrow and King know what the second season would be — “Valerie getting what she wanted and what fresh hell that would be,” laughs King — and it seems apparent that in 2014’s selfie-happy world populated by Real Housewives and viral sensations, Valerie would be just as desperate for the spotlight as ever.

Interestingly enough, The Comeback’s format of raw footage from Valerie’s reality show would lend itself well to today’s binge-watching experiences. “It’s web series, it’s Netflix, it’s FX, it’s network, it’s not-network, it’s everywhere,” says King. “All bets are off now. The Comeback works best when it’s uninterrupted because you get the conceit that it’s all raw footage. Ideally The Comeback comeback would have to be at a place where you could experience that.”"

Är det inte så att man vill göra några av de här sköna movsen?



UPPDATERAT 21 MARS:
Nu börjar det hända grejer! HBO är intresserade av en andra säsong av The Comeback!!! Håll tummarna!

onsdag 19 februari 2014

Gary Oldmans guilty pleasure? Project Runway!

Finns det någon som INTE gillar Gary Oldman? Han är en av mina favoritskådisar och dessutom med i min absoluta favoritfilm alla kategorier: Det femte elementet.
Mr Oldman har nu gjort Us Weeklys "25 saker du inte visste om mig" och det bästa som kom fram var just det här med Project Runway. Ännu roligare om han sagt Ru Paul's Drag Race!
Anyho. Här är hans 25 punkter. Oöversatta, ni kan engelska, ppl.

1. I had a childhood nickname, but it's not fit to print.

2. I once signed a fan's breast.

3. I occasionally bite my nails.

4. Guilty pleasure: Project Runway.

5. Growing up, I had a German shepherd named Judy.

6. My first car was a secondhand Morris Minor.

7. Clint Eastwood gave me the best advice when I directed: "Get more sleep than your actors."

8. When I first met the legendary Michael Caine, he asked for an autograph for his daughter!

9. I had fun with my Jamaican accent in True Romance.

10. I don't remember doing Sid & Nancy. I've wiped the hard drive.

11. The film Husbands means the most to me.

12. I love [actor and director] John Cassavetes.

13. I miss England's irony.

14. When I did Friends, Matt LeBlanc made me laugh -- he's hilarious.

15. I wish I could be a race-car driver.

16. I once understudied an actor who fell ill. I did one show, then I fell ill.

17. I'm dyslexic. That's treu.

18. My Paul Smith scarf is my oldest piece of clothing. I just love it.

19. My secret talent is tap-dancing.

20. But I can't do the RoboCop dance.

21. The last book I read was about the late photographer Sam Shaw.

22. I saw the original RoboCop in a London cinema. Amazing for its time.

23. Best memory from making the Harry Potter movies: my kids meeting Daniel Radcliffe.

24. I support St. Jude Children's Hospital.

25. My recurring dream: I'm on stage in a play I've never rehearsed.

tisdag 18 februari 2014

Vinnare i Supernatural-tävlingen (och favoritsäsong)


Wow, vad kul det var att få så många initierade Supernatural-fans åsikter om bästa säsongen. Kort sammanfattat kan man väl säga att säsong 4 och 5 stod högst i kurs. Hos mig med. Men som några av er sa: alla säsonger har sin charm - och det kan jag hålla med om. Till och med säsong 6 hade ett par bra ögonblick har jag för mig (även om jag för mitt liv inte kan komma på dom nu, måste googla sen...).

Och ni, precis som jag, verkar ha fallit hårt för Ruby. ORIGINAL-Ruby that is. Spelad av Katie Cassidy. Hon var ny för mig då och jag älskade hennes Ruby. Jared P:s blivande fru var verkligen ingen höjdare, men vi får väl vara glada för att de två hittade varandra i alla fall.

Jag är inte lika kär i Castiel som ni verkar vara men att han blev en tillgång för serien är jag med på. Sen undrade en av er, Danjel, vilket Spn-avsnitt jag tycker är sämst och det kan jag omöjligt svara på. Jag minns sällan de dåliga. Eftersom jag ser så himla mycket på tv måste jag radera hårddisken i min skalle rätt ofta, vilket lett till att jag har google att tacka för vääääldigt mycket numera. Dock älskade jag The French Mistake. Det minns jag!


Bara av att prata om Supernaturals förtjänster gör att jag blir grymt sugen på att se om den från början. Jag har aldrig sett något avsnitt två gånger. Och den finns ju på Netflix *applådåskor*.

Okej. Nu till vinnaren och det rätta svaret. Japp, ni hade alla rätt: Den gulögda demonen Azazel låg bakom mamma Winchesters onda bråda död. Och vinnaren blev...

JOLINE JACOBSSON I ÖREBRO!

Stort grattis! *tut tut* 
Tidningen kommer på posten!

måndag 17 februari 2014

Vad jag tänkt se vecka 8

En utomjordisk romans i Star-Crossed. Foto: The CW
En bekännelse: jag har inte binge-sett House of Cards i helgen.
Anledningen är att min man, som är annorstädes inte hunnit få internet där han är och vi har tänkt se den "ihop". Vissa serier ser jag hellre med honom än utan, så jag väntar. 

Istället har jag varit/är jag fullt sysselsatt med att se alla säsonger av mäklarrealityn Million Dollar Listing: Los Angeles och sista säsongen av House.

Precis som förra veckan tömmer OS mångas tablåer, däribland NBC:s. Men en ny serie har premiär over there som jag tänkt se: Star-Crossed (The CW). Den beskrivs på wikipedia som en "american science fiction romance television series". Den ska handla om en tjej som faller för en alien-kille. Jag tänker direkt Roswell! Måste ju kollas in bara därför.

(UPPDATERAS LÖPANDE! För alla amerikanska tv-premiärer dec-feb kolla HÄR!)

Veckans tv-serier:
Star-Crossed - seriepremiär!
House of Cards
- får anstå en stund, gaaah.
The Walking Dead
- inte sett veckans avsnitt än, men det lär ju inte handla om Carl igen iaf.
True Detective
- har inte sett veckans avsnitt än, har svårt att tro att det toppar förra veckans magiska timme, som hade tv-världens bästa slutscen någonsin.
Masterchef Canada -
jag säger som gamla Älmhults-bandet The Creeps: "Ooooh, I like it!" Börjar få favoriter också, vågar nog namnge dom nästa vecka.
The Following -
*spoiler* Vad har den där incest-adoptivmorsan och hennes evil twins för baktankar? De känns så effla opålitliga, vad vill de med  Joe? *spoiler*
The Musketeers
- inget avsnitt den här veckan.
Looking - har läst att veckans avsnitt ska innehålla en vågad sexscen, *tar fram kudden*
Black Sails - sista chansen nu. Blir det inte mer spännande än att de skrubbar däck då kölhalar jag den här serien.
Under the Gunn - rätt person åkte, men *spoiler* stör man inte ihjäl sig på Nicks mentorsätt? Detta eviga mikrostyrande heeeela tiden. Min favoriter är förresten: Asha och Sam. *spoiler*
Girls
- törs jag säga att jag tycker att varje avsnitt av Girls känns alltmer Woody Allenska? Han är en persona non grata privat men som nu  när det bjöds på kammarspel i The Hamptons så vilade ändå Allens filmiska ande över hela avsnittet. Det var bara typ Judy Davis med ett glas rött i handen som fattades. Jag älskade allt med det, för övrigt.     
Episodes -  du kan kolla tidiga Episodes-avsnitt på Netflix har jag sett. Gör det!
Face Off - mina favoriter är kvar.
Nashville - inget avsnitt vare sig den här eller förra veckan.
Supernatural - inget avsnitt förrän nästa vecka.
Keeping Up with the Kardashians - wow, de hade verkligen lyckats få till det dramaturgiskt när Kanye skulle fria till Kim, jag blev faktiskt lika spänd som Khloé. Sen bar det raka vägen ner i sorg när Scotts mamma låg för döden. *snyft*  
Helix - jag är så förbannad på mig själv för att jag ser den här ÅSNEDYNGAN! Nu såg jag förra avsnittet bara för att Jeri Ryan skulle göra intåg. Och det gjorde hon, med besked. Men heliga rabbiner, vilket uselt manus hon har att jobba med. Som de alla har att jobba med. Och den där fejksnön i fejkstormen när de var ute med skotern? I samma urlåga nivå som båtscenen i saligen nedlagda Sarah Michelle Gellar-serien Ringer. Lägg ned den här skiten också så jag kan sluta titta.   
Justified -  hela förra avsnittet kändes såååå Orange is the New Black (som för övrigt är tillbaka 6 juni). Inget nytt avsnitt den här veckan.
Cougar Town - naw, #RIPBigTippi
Lost Girl - säsongsfinal!!! Hur ska det gå, hur ska det gå? Och blir det en säsong till?
Brooklyn Nine-Nine - inget avsnitt den här veckan.
Best Ink - 3D-tatueringar den här veckan.
Person of Interest
- inget avsnitt den här veckan.
House (streamar) - säsong 8 och *spoiler* vad faaaaasen hände med Cuddy? Som jag googlat! Men jag har inte hittat ett rakt svar, bara mumlande hit och dit. Alla verkade ju chockade iaf att Lisa Edelstein inte kom tillbaka till sista säsongen. Jag vet att jag är det. *spoiler*
Arkiv X
(Netflix Us) - halvvägs genom säsong två. Inte sett mer sen sist.
Million Dollar Listing: Los Angeles (streamar) - säsong 3. Fastnat i den här realityn igen... vilken udda fågel han är, den där Josh. Kan inte för mitt liv förstå hur han fungerar. Men jag gillar att han lyssnar på sin mormor.

I gammelteven/Playkanaler:
Vicious (SVT1, lördagar 21.45) - seriestart!
Plus (SVT1, torsdagar 21.00) - säsongspremiär!
Atlantis
(SVT2, lördagar 18.15) - precis så infantilt spännande som jag hoppats.
Söndag med Sofia (Barnkanalen, söndagar 19.50/SVT Play) - för djurälskaren! Sofia Rågenklint är i Kenya och besöker djur. Finns även i SVT Play.

lördag 15 februari 2014

Här är Grimm-webbisoden



Som jag skrev härom dagen så har NBC rensat tablåerna för att fylla på med OS - och istället har några av dess ordinarie serier gjort speciella nätavsnitt.

Här är alltså Grimmisoden: Love is in the air, som handlar hur det går när Juliette och Rosalee har ett sånt där... åh, vad heter det, jag kommer bara på Tupperwareparty, men en sån där grej när företrädesvis tjejer samlas hemma hos en av sina kompisar och så kommer det dit en försäljare och typ vill sälja dildos, smink och... Tupperware,  eller som i det här fallet hemmaspa-produkter.

Jag har precis sett avsnittet och well... det är rätt gulligt men det gör egentligen att jag bara saknar riktiga Grimm ännu mer! 28 februari, såååå långt bort. 

fredag 14 februari 2014

I väntan på min ANDRA favoritpolitikserie...



Jag är sjukt mycket i valet och kvalet om jag ska bälga i mig hela House of Cards i helgen eller vänta tills jag kan se den med min man, som är annorstädes. Plus att jag bara har säsong 8 kvar av House och den lockar på mig. Samt att jag fått upp suget på mäklarrealityn Million Dollar Listing (originalet), där jag bara är på säsong två.
Beslut, beslut, beslut.

Men anyho. Jag såg att det fanns en ny teaser för Veep. Den måste jag ju lägga upp. Jag älskar Veep! ÄLSKAR!

torsdag 13 februari 2014

Se Misha Collins bli tårtad, inte en... utan två gånger!

Vi får ju vänta till 25 februari på nya avsnitt av Supernatural, OS I suppose. Men Misha Collins har fullt upp. Han regisserar ett kommande avsnitt och retstickorna Jensen Ackles och Jared Padalecki verkar inte riktigt ge honom den respekt han förtjänar...

Först:

Sen:

Via Zap2it.

UPPDATERAT kl 21.31: Supernatural, Reign, The Originals, Arrow och The Vampire Diaries har alla blivit förnyade!

UPPDATERAT kl 21.32: Missa inte att vara med i min Supernatural-tävling!

onsdag 12 februari 2014

Ett litet tv-tips angående Masterchef Canada

*klicka för större bild*
Jag har precis sett ikapp Masterchef Canada som hunnit gå i fyra avsnitt. Det är den kanadensiska versionens första säsong och ni som sett den amerikanska diton känner igen er. Det är samma stuk. Jag var lite orolig för att det skulle bli triljoner avsnitt och masterclasses som i aussievarianten, vilket jag inte klarar av, men nope. Och även fast det inte finns någon flintskallig domare med (det trodde jag var ett måste! Kvinnor är det ju inte...) är de tre; Claudio Aprile, Michael Bonacini och Alvin "The Demon Chef" Leung som klippta och skurna för rollerna. En god (Aprile), en ond (Leung) och en fadersgestalt (Bonacini).

Efter fyra avsnitt har jag skaffat mig några favoriter (hatobjekten lär komma snart också). *spoiler* Jag gillar underdoggen Danny, Dale som vill bli Kanadas "gay Martha Stewart" och rörmokar-Dora. Tre tävlande på D! Humor! *spoiler*

Men till det viktigaste: alla avsnitt finns lättillgängliga att se på YouTube! Så pallra er dit och börja kolla vetja!

tisdag 11 februari 2014

NBC gör webbisoder av Parks and Rec och Grimm under OS

Hello, ladies!
Amerikanska NBC visar en herrans massa OS just nu och det betyder att deras vanliga program blir lidande. Men för att inte låta tittarna helt gå miste om sina serier har NBC beslutat att lägga ut specialavsnitt på nätet istället.

Detta gäller för serierna Chicago Fire, Parenthood, Parks and Recreation samt för Grimm.

Då jag enbart kollar på de två sistnämnda är det dessa tvås webbisoder jag berör här. Om ni vill veta premisserna för de andra två gå HIT!

Så!
Vad gäller Grimm kommer Rosalee och Juliette anordna ett alla hjärtans dag-spaparty, bara för att upptäcka att en Zieglevolk (har inte den blekaste vad det är, nåt Grimm-monster iaf) kastat en kärleksförtrollning över partygästerna.
Fyra delar består denna specialare av och heter "Love is in the Air". Det börjar sändas nu på fredag, på... duuh, alla hjärtans dag.

Parks and Recreations webbserie heter "The Hapley Group" och där deltar ingen i huvudensemblen. Däremot kommer nyhetsankaret Perd och en rad andra prominenta P&R-karaktärer hetlevrat diskutera Pawnee i en politisk debatt. Namn som "Crazy Ira", "The Douche" (spelad av Nick Kroll, Amy Poehlers irl-pojkvän), Joan Callamezzo och nykomlingen Mike Patterson. Premiär 20 februari.

Av de två är jag bara sugen på Grimmisoden.

måndag 10 februari 2014

Vad jag tänkt se vecka 7

*klicka för större bild*
Tre starka kort som inte får missas den här veckan.
1. House of Cards, säsong två som släpps på Netflix på torsdag, alla hjärtans dag. Alla avsnitt på en gång, vilket säkert räddar/förstör mångas helg.
2. The Walking Deads mittsäsongspremiär. Fast i ärlighetens namn var den inte mycket att hänga i julgranen.
3. True Detective är tillbaka efter en veckas paus. Och för att citera mig själv från Twitter: "Efter tre lågintensiva True Detective-avsnitt var det fjärde en briserande bomb. Jesus H Christ. Låt det regna priser över denna praktserie."

För övrigt pågår OS för fullt vilket tömmer vissa tablåer, däribland NBC:s.

(UPPDATERAS LÖPANDE! För alla amerikanska tv-premiärer dec-feb kolla HÄR!)

Veckans tv-serier:
House of Cards - säsongspremiär!
The Walking Dead
- mittsäsongspremiär! Ett avsnitt som mest handlade om Carl och Michonne. *gäsp*
True Detective
- wow, wow, wow. Vilket jäkla avsnitt! *spoiler* Det var nu det hände. Jag undrade just hur länge historierna skulle följa varandra, den offentliga och den egentliga. Och i avsnitt fyra kom vattendelaren. Jag är så grymt imponerad av framför allt McConaugheys skådespel. Men Harrelson är bara snäppet under. Hans desperation när han förstod att frugan fått besök av älskarinnan gick rätt igenom rutan. Och de sista sex-sju minuterna när kameran följer Rusts nerviga, methpåstrukna flykt från polis, bikers och gäng är helt magnifik. Sådan kameraföring som kommer - och bör - tas upp när klassiska scener ska diskuteras. All hail filmaren Adam Arkapaw och regissören Cary Fukunaga! *spoiler* 
Masterchef Canada -
ska se ikapp nu!
The Following -
den här säsongen  har öppnat starkt. Jag är fast i smeten igen.
The Musketeers
- har fått en andra säsong! Mer musketörer åt folket!
Looking - det är lite som att se en slow-tv-reality. Jag gillart.
Black Sails - avsnitten böljar lika mycket som piratskeppen till havs. Ibland ser jag gnistan till något intressant och börjar tro på serien. Sedan blir det totalt stiltje och jag tappar helt tron. Och nej, det räcker inte att kasta in några disträa nakenscener. 
Under the Gunn - jag älskar Anya! Allt med henne. Från hennes stil via hennes underbara accent till hennes mentorskap. *spoiler* Dock tål jag inte Isabelle eller Michelle, förstnämnda pga hennes oförmåga att slutföra sina kläder i tid och sistnämnda för att hon så uppenbart känner sig överlägsen gentemot vissa. Om ingen ber om dina åsikter, pracka då inte på dom åsikterna ändå! Blev skitsur när hon vann. *spoiler* 
Girls - fortfarande mycket nöjd med att jag räknat ut att Hannah är Girls George Costanza!   
Episodes -  aaaaalltså, när Beverly hos sexterapeuten ska låta sin vagina prata och hon börjar låta som Yoda??? Jag skrattade så jag kiknade!
Face Off - helt rätt person som åkte senast. För ung och oerfaren.
Nashville - förra veckan var jag över Nashville, nu är jag i Nashville igen. Damn you, serie, som hela tiden får mig på fall med billiga såpaknep och bra låtar! Sen älskar jag att *spoiler* Avery och Juliette är ett par. De passar så bra! Låt det hålla nu! Men att göra Scarlett till en pillertrillare på typ två avsnitt? Så Bevvan och David Silver! *spoiler* 
Supernatural - Dean i hårnät var något nytt!
Keeping Up with the Kardashians - fantastiskt att det inte går ett avsnitt utan att någon av deras vaginor omnämns! Nån sorts rekord som ligger i detta.  
Helix - så jag hade tänkt lägga ned den här mossiga "professor/ungt stycke"-historien men så avslöjade "next on Helix" att det är den här veckan Jeri Ryan kommer in i bilden. Så jag håller i hästarna och ser om hon kan skaka liv i viruset. 
Justified -  Nooooooooooooooooooooooooooooooo! *spoiler* Vad i h-e! Hur ska det gå för Ava? Orkar inte att den där ruggiga elakingen från Buffy skulle frejma henne på det där viset! Gaah! *spoiler*
Cougar Town - veckans avsnitt har inte gått än.
Lost Girl - det slutade galet spännande senast och jag ska kasta mig över veckans avsnitt så fort jag skrivit klart den här listan. *spoiler* Och även om jag hatade att de parat ihop Kenzi med Hale, såg aldrig den kemin mellan dom, så var det ytterligt sorgligt att han dog. WTF!!! Han var ju en i järngänget! *spoiler*
Brooklyn Nine-Nine - ännu ett toppenavsnitt förra veckan när Holt hade födelsedagskalas. Plus fick en tår i ögat av slutscenen. Naw.
Best Ink - faktiskt har de senaste avsnitten gjort att jag *spoiler* har två favoriter till segern nu: Darnell (sedan länge) och Karly (ny). Hon har bara gjort kanongrejer på sistone. Däremot himla gött att ha blivit av med Joe. Vilken sunkig kvinnosyn, jag mådde helt illa. *spoiler* 
Person of Interest
- hahaha, jag var nog inte ensam om att tappa hakan när Shaw dök upp som Askungen på bal!
House (streamar) - säsong 7. Ni såg väl nyheten jag skrev? Hur House räddat liv irl? Frakking cool, man!
Chicago PD - har ff inte sett mer än ett avsnitt, lär se sporadiskt.
Arkiv X (Netflix Us) - är nu halvvägs genom säsong två! Blev lite avskräckt först när de jobbade isär men nu är det lika bra som tidigare. Jag läste på imdb att Gillian Anderson blev på smällen mellan säsong ett och två och då ville big wigsen på Fox avskeda henne och ersätta henne med ett nytt kjoltyg. Men det gick tack och lov inte skaparen Chris Carter med på. Men det förklarar en del av det knasiga i början, när Scully blir bortförd etc.

I gammelteven/Playkanaler:
Jills veranda (SVT1, onsdag 21.00) - tänkte se ikapp detta. Hyllningarna har ju änna inte undgått mig. Jag var bara så trött på hela kändis möter kändis-prylen. Men detta verkar vara helt annorlunda.
Sherlock (SVT1, lördag, 21.30) -
nope, har inte sett ett enda av de nya avsnitten än.
På spåret (SVT1/SVT Play) - Elisabet och Jesper möter Helena och Göran! vilken final det kommer bli! Roliga par och jag vet nog inte vilka jag hejar på förrän jag sitter där på fredag.
Atlantis (SVT2, lördagar 18.15) - precis så infantilt spännande som jag hoppats.
Söndag med Sofia (Barnkanalen, söndagar 19.50/SVT Play) - för djurälskaren! Sofia Rågenklint är i Kenya och besöker djur. Finns även i SVT Play.

lördag 8 februari 2014

Supernatural-tävling!

Jag lovade ju att tävla ut den där fina Supernatural-specialtidningen jag fått av min vän Emma. Det känns som hög tid nu.

Så.

Vill ni också få chansen att läsa intervjuer med the boys och götta er i all upptänklig fakta från bakom och framför och mittemellan inspelningarna... svara på den här frågan:

VEM DÖDADE MAMMA WINCHESTER?

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD.
Ps. Skriv gärna också vilken säsong ni gillat bäst och varför. Jag är nyfiken.

torsdag 6 februari 2014

Tänk om... (castingar vi ska vara glada för att de inte blev av)

Tänk om... ja, bilden är ett montage...
Läste häromdagen att Jennifer Love Hewitt skulle spelat Robin Sherbatsky i How I Met Your Mother. Heliga moder, vad skönt att det inte blev så. Hon valde The Ghost Whisperer istället och det gjorde hon ju rätt i. Hur trött jag än är på HIMYM som helhet älskar jag ändå vad Cobie Smulders gjort med sin roll. (Kanada!)

Dessutom skulle Scott Foley från Felicity ha spelat Ted Mosby i HIMYM! Hur konstigt hade inte det varit då?

Och för ett par veckor sen framkom det att Entourage-hunken Adrian Grenier provspelade för rollen som Dawson Leary i Dawson's Creek. Hahaha, alltså... nä, det går bara inte att se det framför sig!

Kan ni ge mig fler exempel?

Jag minns t ex vilken cirkus det var kring Buffy, där typ alla provspelade för varandras roller innan det blev som det blev. En kul grej jag hittade på imdb var dock att Ryan Reynolds erbjudits rollen som Xander! Och att Nathan Fillion försökt få rollen som Angel! OMG, jag är så glad för att det inte blev så i något av fallen. Fillion fick ju läskige Caleb istället (och sen Firefly). Bra så.

onsdag 5 februari 2014

Vad jag tänkt se vecka 6

Tillskottet Sam Underwood gör dubbelroll i The Following - och gör det bra!
Som nog ingen kan ha undgått har jag mest ägnat mig åt Arkiv X-bingande. Det har lett till en del tittartapp på annat, men så småningom kommer jag ikapp. Yessiree.

Jag såg för övrigt Syfys jättesatsning Opposite Worlds, realitytävlingen där rika/moderna mennschor tävlar mot fattiga/forntida och whoa, vilken dynga! Som ett Big Brother med tävlingsmoment. Usch.

Johan Rencks thrillerserie Ettor & nollor börjar på söndag, men jag vet inte, jag är inte så himla sugen på allt mörker som verkar utlovas.

Jag vill däremot att det ska bli måndag så jag får se mittsäsongspremiären av The Walking Dead och OMG, The Lost Girl som lämnade med en sådan huge grej sist. Heliga mops!

(UPPDATERAS LÖPANDE! För alla amerikanska tv-premiärer dec-feb kolla HÄR!)

Veckans tv-serier:
Masterchef Canada - den har hunnit gå i tre avsnitt men denna avknoppning från ursprungsbrittiska måste jag ju bara se! Låt mig bara hoppas att den kör på USA-stil och inte Australien-dito (miljoner avsnitt).
The Following -
sett ikapp nu och wow, den här säsongen har inlett _så_ starkt! Mycket bättre än när a-l-l-a var kultanhängare. Elementet finns fortfarande kvar till viss del men nu är historien djupare än bara det sensationella.
The Musketeers
- matiné! Olé! Möcke förtjust.
Looking - Scott Bakula kom in i bilden i helgens avsnitt. Som jag skrev förra gången, serien är inte caliente, men den puttrar liksom på och det är lite som att se en slow-tv-reality. Jag gillart.
Black Sails - minus det sedvanliga näckandet (kvinnor only) så förlöpte avsnittet riktigt snabbt och var tillräckligt intensivt och spännande för att hålla kvar mitt intresse ännu en vecka.
True Detective - inget avsnitt den här vecka pga frakking Super Bowl.
Under the Gunn - Nick måste skärpa sig!!
Girls - verkligen stort av Dunham att göra sin rollfigur så extremt självupptagen, låta sig bli svårälskad. Det slår mig nu att hon är Girls Costanza!   
Episodes -  haha, när LeBlanc är gäst hos Leno och får veta att han är gäst nummer två och blir skitsur? Jag undrar hur många stjärnor som är såna irl, troligen alldeles för många.
Face Off - den här säsongen är de flesta sjuuukt duktiga, riktigt roligt att se kreativiteten flöda.
Nashville - har inte sett, känner mig lite över den? Precis som Revenge har den börjat gå från charmig såpa till enbart såpa. Kämpa nu, Nashville!
Supernatural - Garth-avsnittet var sorgligt ju!
Helix - jag retar mig oerhört på hur mossig historien är, med unga stycket som trånar efter pappafiguren/huvudvirologen/überviskaren Billy Campbell. Hennes öppna mun, tomma ögon och eviga ljugande stööööööööör mig mycket. 
Justified - har kommit på vad jag gillar bäst med Justified. Replikskiftena. Handlingen den här säsongen skulle jag ha svårt att komma ihåg men jag älskar den Elmore Leonard-beströdda dialogen.
Cougar Town - gillade skräckfilmstouchen den här veckan!
Brooklyn Nine-Nine - okej, okej, jag ger mig. Jag gillar Rosa Diaz jag med. Men på rikt: pensionera Scully och Hitchcock.
Parks and Recreation - alla som grät under Chris och Ann-avsnittet räcker upp en hand. HÄR är de bästa giffarna!
Best Ink - hejar väl på *spoiler* Darnell *spoiler* då. 
Top Chef - jag var lite snabb och sa att finalen var förra veckan men då var det kvartsfinal. Nu däremot är det final och  *spoiler* Nina *spoiler* är kvar! Gogogo!
Person of Interest
- gick inget avsnitt förra veckan, har inte sett veckans än.
House (streamar) - säsong 7. Tragglar på. Gör ryck ibland. Amber Tamblyn har dykt upp, det gillar jag.
Chicago PD - har ff inte sett mer än ett avsnitt, lär se sporadiskt.
Arkiv X (Netflix Us) - första säsongen avklarad, säsong två kommer ta sin lilla tid då jag inte kommer kunna bingese på samma sätt. Svårt att låta bli dock, superberoendeframkallande!

I gammelteven/Playkanaler:
Sherlock (SVT1, lördag, 21.30) - menåh, missade första eppen pga Arkiv X-insnöad.
På spåret (SVT1/SVT Play) - vad sjutton, två favoriter igen juuu... Helena von Zweigbergk och Göran Everdahl mot Eric Ericson och Kjell Wilhelmsen. Den här gången blir det ännu svårare att välja. Men jag har varit jädrigt impad av Ericson, så kanske kanske att det lutar åt att jag hejar på hans lag.
Atlantis (SVT2, lördagar 18.15) - precis så infantilt spännande som jag hoppats.
Söndag med Sofia (Barnkanalen, söndagar 19.50/SVT Play) - för djurälskaren! Sofia Rågenklint är i Kenya och besöker djur. Finns även i SVT Play.

tisdag 4 februari 2014

Kolla på Veronica Mars tillsammans med VM-casten!

Vilket mejl jag hittade i min inkorg! En uppdatering från Rob Thomas där han berättade att med bara 40 dagar kvar till FILMPREMIÄREN så är det hög tid att börja kolla om serien.

Det kan man göra tillsammans, via #VeronicaMarsRewatch på Twitter.
Och han har fixat så att vissa av skådespelarna kommer finnas tillgängliga för livetwittrande när ett visst avsnitt ska tittas om.

Här kopierar jag in schemat (tyvärr är jag en dag sen):

Feb 3: PERCY DAGGS (@PDaggsIII), for Episode 2x12, Rashard & Wallace Go To White Castle.
Feb 4: AMANDA NORET (@amanda_noret), for Episode 2x13, Ain't No Magic Mountain High Enough.
Feb 7: DARAN NORRIS (@golfstoomuch), for Episode 2x16, The Rapes of Graff.
Feb 17: RYAN HANSEN (@HiRyanHansen), for Episode 3x4, Charlie Don't Surf.
Feb 21: DIANE RUGGIERO (@rugz19), for Episode 3x8, Lord of the Pis.
Feb 26: JASON DOHRING (@jason_dohring), for Episode 3x13, Postgame Mortem.
Feb 27: BRANDON HILLOCK (@fanboybrandon), for Episode 3x14, Mars, Bars.
Mar 2: DAN ETHERIDGE (@danetheridge), for Episode 3x17 Debasement Tapes.
Mar 4: FRANCIS CAPRA (@franciscapra), for Episode 3x19, Weevils Wobble But They Don't Go Down.
Mar 5: JOSH KRAMON (@JoshKramonMusic), for Episode 3x20, The Bitch Is Back.

Avsnitten ska ses klockan 20.00 EST, vilket betyder klockan 02.00 här i Sverige (tror jag). Men det kanske kan vara värt EN NATTS VAKANDE, till exempel när Ryan Hansen eller Jason Dohring livetwittrar? Just sayin'...

måndag 3 februari 2014

Info om Supernatural: Tribes rollfigurer

Snälla grabbar som visar vägen.
Det har läckt ut vad vi kan vänta oss för udda figurer i Supernatural: Tribes. TVLine skriver att serien handlar om fem rivaliserande monstersläkter och en hämndlysten monsterjägare. Så långt, så väl.

Här kommer beskrivningar på huvudpersonerna, också de tagna från TVLine (och på engelska, orkar inte sitta och hitta fina översättningar):

ENNIS ROTH | The de-facto star of the potential series, Ennis is “likeable, strong-willed, resolute, with a strong sense of justice.” He’s the son of a cop who grew up in poverty. He’s en route to the police academy himself when someone he is close to is murdered - presumably by some kind of monster. He meets up with Sam and Dean and “learns the staggering truth” that Chicago is run by five families of monsters (including, but perhaps not limited to, werewolves and shape shifters). And with that, a new monster-hunter is born. Fun fact: Producers are looking to fill this role with an African-American actor in his early 20s.

DAVID HAYDEN | A shape-shifter from one of Chicago’s ruling monster families. He’s been living as a human for some time, but a tragedy propels him back into the life. David is in his early 20s.

MARGO HAYDEN | David’s “professional, strong-willed, determined, ambitious” shape-shifter sister. She’s an “ex-punk rocker gone corporate” who sets out to be the new head of the family in the wake of a tragedy. Margo is in her early 20s.

VIOLET DURANT | A werewolf and part of the wealthy, powerful Durant family. In a twist right out of West Side Story, the early-twentysomething is hot for family rival David (see above), but their love is forbidden.

JULIAN DURANT | Violet’s “savagely handsome, strong, arrogant” twentysomething brother and Ennis’ arch nemesis.

FREDDIE COSTA | A world-weary copy in his 30s, Freddie has a soft spot in his heart for Ennis (he knew his dad back in the day). Fun fact: Freddie’s got a secret.

Spinoffen ska introduceras i Supernaturals tjugonde avsnitt, hur de nu tänkt hinna med det då vi redan är på avsnitt 13 den här veckan. Jag är försiktigt positiv, men har vi otur blir det bara en saggig ungdomsserie som försöker för mycket.

Tack, snälla Mia, som skickade länken!

söndag 2 februari 2014

Arkiv X - säsong 1 avklarad

Det gick undan! 24 avsnitt på fem dagar. Men det var skoj! Nu kör vi igång med säsong två, men det kommer gå mycket långsammare för min mans ledighet tar slut i dag. Fast ett avsnitt per dag borde det gå att klämma in ändå.

Här är mina tweets för första säsongen.

Min vecka på MovieZine

Mest udda nyhet: att amerikanska Stacy Cumberbatchs familj ägdes av brittiska Benedict Cumberbatchs familj på 1700-talet.
Nyhetstung vecka, många val och kval vad jag skulle välja. Men dessa här blev det (och som ni redan vet är jag mest upphetsad över att Michael Pitt kommer till Hannibal):

Vecka 5:
"Sons of Anarchy"-skaparen vill förlänga sista säsongen
"Vänner"-stjärnan i ny komedipilot
Michael Pitt gör TV-comeback i "Hannibal"
Innehållsrik trailer för "From Dusk Till Dawn"-serien
"Constantine"-piloten har fått en regissör
Se Prince i "New Girl"
"Banshee" får en tredje säsong
Kanal 9 sänder Oscarsgalan
Goran Visnjic blir Halle Berrys make
Morpheus och brittiska bad boys i Super Bowl-reklam
"World War Z"-regissören gör TV med Ron Perlman
Lee vill ha fler superhjältar i "Agents of SHIELD"
Framtiden ser dyster ut i ny "The Walking Dead"-teaser
"Benedict Cumberbatchs förfader ägde min familj"
"Breaking Bad"-favoriten kommer även till spinoffen
Rykte: "Elysium"-regissören gör Spielbergs "Halo"-serie
Ännu mer TV för Mira Sorvino
Mia Skäringer går från "Solsidan" till SVT-thriller